Aangepast aanbod Bondgenoten-therapiegroep

Dit is een gastcolumn van Anne-Marie en Richèlle.

Enkele weken geleden berichtten wij, Anne-Marie Bossers en Richèlle Hodiamont (therapeuten en trainers), over een nieuw aanbod dat wij ontwikkeld hebben: de Bondgenoten therapiegroep. Dit is een therapiegroep voor mensen die uit een destructieve relatie komen (dit kan je ex-partner, maar ook een familielid of collega zijn). Wij hebben een programma ontwikkeld van zes avonden, gericht op herstel.

Op basis van enkele reacties en onze eigen bevindingen hebben we het aanbod aangepast. We zullen elk een ‘eigen’ groep gaan geven. Dat betekent dat we de prijs hebben gehalveerd. In de flyer vind je het aangepaste aanbod.

Lotgenotencontact kan heel helend zijn, en dit gecombineerd met therapie biedt volgens ons een krachtige mogelijkheid tot herstel. In een veilige groep vinden slachtoffers niet alleen (h)erkenning bij elkaar, maar wordt ook gebruik gemaakt van de groepsdynamiek om o.a. inzicht te krijgen in eigen patronen, emoties te leren voelen en hanteren en worden nieuwe en positieve ervaringen opgedaan.

We spreken liever over Bondgenoten dan over Lotgenoten: een valkuil van Lotgenotencontacten waarbij enkel ervaringen worden uitgewisseld kan zijn dat mensen elkaar onbewust in de donkere wereld houden. In deze groepstherapie wordt bewust gestuurd op hoe we de focus op onszelf kunnen leggen en elkaar daarin kunnen ondersteunen als Bondgenoten.

In september zal er een groep starten in Dordrecht en eentje in Roermond. Klik voor alle praktische informatie op de volgende link (flyer Roermond en Dordrecht). Dit is een pilotproject, dat betekent dat als de resultaten goed zijn deze therapiegroep op meerdere locaties aangeboden zal worden.

Dit aanbod valt buiten het dienstenpakket van het Verdwenen Zelf. Wij verzorgen enkel de promotie. Neem voor alle vragen contact op met Anne-Marie Bossers en Richèlle Hodiamont, hun contactgegevens staan in de flyer.

5 gedachten aan “Aangepast aanbod Bondgenoten-therapiegroep”

 1. Sympathiek dat jullie een andere vorm hebben gezocht waardoor de prijs omlaag kon. De vorige keer was het financieel niet haalbaar voor mij, nu wel. Ik zit alleen nog met de afstand, dus wacht tot na de pilot en het ook op meer plaatsen wordt aangeboden.

  Ik heb eerder ervaren hoe helend deelnemen aan een groep kan zijn, omdat je mekaar leert kennen en zoveel steun ervaart aan de interactie. Mits alles natuurlijk goed begeleid wordt, en daar heb ik alle vertrouwen in.

 2. leuk idee maar te ver weg voor mij en inderdaad ook geld probleem ik zit dankzij mijn ex 3 jaar in de schuldhulpverlening .

 3. Goed initiatief! Ik ben zelf gelukkig goed op weg nu: PTSS is hersteld, nu mijn wonden nog, maar heb mijn weg wel gevonden (hoop ik toch). Neemt niet weg dat ik het een goed initiatief vind.

 4. Is er een mogelijkheid om een groep elders te vormen? Ik zoek voor een patiënt van mij iets in de buurt van Hardenberg…

  1. Hoi Melanie,
   Hartelijk dank voor je reactie. Voorlopig wordt er niet een dergelijke groep in regio Oost georganiseerd denk ik, maar je kan je patient wel wijzen op de basisworkshops die we maandelijks aanbieden (af en toe in Lochem, dat is dan de dichtsbijzijnde locatie). Ook zeer geschikt als lotgenotencontact. Zie de website voor meer informatie.
   groet,
   Mark

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.