‘Alles was toen stuk’

 

Op deze pagina stond een fragment uit het boek ‘De langste adem’ van Arielle Veerman, de ex-partner van de overleden schrijver en essayist Joost Zwagerman. Veel lezers van haar boek herkenden zichzelf in haar verhaal. ‘De langste adem’ is een boek over het ontstaan van hun relatie, over onmacht en onvermogen en hoe een vechtscheiding ontstond waarbij niemand gespaard bleef.

Dit fragment was gepubliceerd met toestemming van Arielle Veerman zelf, maar haar uitgever, Prometheus, claimde het auteursrecht en wilde een vergoeding. Daarom hebben we deze tekst verwijderd.

4 reacties op “‘Alles was toen stuk’

  1. Wat een bijzonder verhaal… en wat een herkenning: ‘Ik moest hem zijn en omdat ik hem niet was, deed ik het niet goed.’ Ik ook niet… Bizar!

  2. Och jeetje, wat een herkenning. Er was geen ruimte voor mij in zijn leven; ik werd geacht het smalle paadje, waarop hij wankelde, te vegen, maar zelfs dat deed ik niet goed in zijn ogen… Allemaal onder het motto ‘Jij moet mij gelukkig maken!’ En ‘Jij dwingt mij om te liegen!’

  3. Ik heb het boek gelezen ‘De langste adem’ gelezen en ik vond het een heel goed boek. Kreeg sterk de indruk dat er sprake was van een Narcistische Persoonlijkheids Stoornis.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.