Woensdag 16 februari: een avond over trauma en herstel in de Balie

“Hoe kan het dat juist slachtoffers achterblijven met een groot schuldgevoel en veel schaamte? En hoe ga je door met leven?”

Woensdagavond 16 februari om 20:00 a.s. in de Balie in Amsterdam staat het herstellen van trauma na huiselijk geweld centraal. Je kan hier live of via een livestream aan deelnemen (zie de link onderin). Tako van het Verdwenen Zelf is er bij en zal ingaan op herstellen van huiselijk geweld.

De avond staat ook in het teken van het werk van kunstenaar Lara van Gaalen, de initiatiefnemer van deze avond. Zij vertelt verhalen over herstel en wil met haar werk het beeld van slachtoffers veranderen.

Kirsten Regtop is er ook bij: zij organiseerde vorig jaar een speciale benefietactie voor Stichting het Verdwenen Zelf en is blogger, trainer en spreker op het gebied van huiselijk geweld. Kristel Melissa, ervaringsdeskundige en coach, spreekt ook over dit belangrijke onderwerp.

“Iedere zes minuten wordt er een melding gemaakt van geweld achter de voordeur. Het leed dat daarop volgt, blijft echter vaak onbesproken. Net zoals het huiselijk geweld eerder, onttrekt het trauma zich aan het oog van de buitenwereld.”

Het is mooi dat we aan deze avond kunnen bijdragen. Het thema vraagt immers om veel meer bewustwording en kennis in de samenleving.

Je kan er woensdagavond zelf bij zijn in de zaal of via een livestream meekijken. De beelden van de livestream worden na afloop beschikbaar gesteld. Kijk hier voor meer informatie en hoe je kan deelnemen. Opgave gaat niet via het Verdwenen Zelf maar via de Balie en de genoemde link. We kijken uit naar deze avond!

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.