21 februari nieuwe editie jongerentraining

Psychisch geweld laat pijnlijker littekens achter dan fysieke mishandeling. Niet op je lijf, maar op je ziel, je (zelf)vertrouwen en je eigenwaarde. Littekens die ervoor kunnen zorgen dat het je niet lukt om jezelf te zijn en je leven te leiden zoals jij zou willen.

Jaarlijks wordt ongeveer 1 op de 10 jongeren en jong volwassenen slachtoffer van psychisch geweld.

Herken jij je in het voorbeeld op het plaatje? Of zit jij gevangen in een andere toxische relatie, bijvoorbeeld met een ouder of ander familielid, of misschien wel een collega, leidinggevende of sportcoach? Voelt het niet goed? Dan mag je op je gevoel vertrouwen en is de relatie waarschijnlijk niet goed voor je. Maar wat doe je als je erachter bent gekomen dat je vast zit in een ongezonde relatie?

Training voor jongeren en jong volwassenen vaak beoordeeld met een 10!
Eind vorig jaar presenteerde stichting Het Verdwenen Zelf voor het eerst een online training voor jongeren en jong volwassenen die slachtoffer zijn geworden van psychisch geweld. De deelnemers waren tussen de 15 en 25 jaar oud en zijn enorm geholpen bij het herkennen van de signalen van psychische mishandeling en met de praktische tips die ze kregen om de regie over hun leven weer terug te pakken. Een aantal van hen beoordeelde de training met een 10! Gemiddeld scoorden we een 9,6.

Nieuwe kans om deel te nemen
Deze eerste stap op weg naar herstel gunnen wij jou ook! Daarom bieden we de online workshop opnieuw aan op dinsdag 21 februari aanstaande vanaf 19.30 uur. Kun je die datum niet? Of misschien vind je het  fijner om een uitgebreidere live training  op locatie te volgen en daarbij andere jongeren die hetzelfde meemaken te ontmoeten? Dat kan ook! We hebben een live training die een dag duurt en deze is gepland op zaterdag 25 maart a.s. Je kunt je voor de training van jouw voorkeur inschrijven via deze link >>>>> Trainingen voor jongeren • Het Verdwenen Zelf

Welke zinnen of opmerkingen hoor(de) jij in een toxische relatie? Deel ze hieronder, zodat we elkaar kunnen helpen bij bewustwording.

Eén gedachte over “21 februari nieuwe editie jongerentraining”

  1. wat zou het fijn zijn als degene die ik ken, deze workshop zou willen doen.

    Helaas, zit deze jongere (bijna 25 jaar) nog in de ontkenningsfase. Maar omdat ik zelf nog niet zo lang uit een langdurige toxische relatie ben, ga ik tekenen ervan herkennen.

    Het kost me ongelofelijk veel moeite dit aan te moeten zien. Wil deze persoon niet in de steek laten, omdat ik zie dat deze jongere steeds verder in een isolement raakt.

    Herkennen jullie dit ook?

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.