Nieuws over de workshops


Zoals bekend is de coaching en therapie vanuit het verdwenen zelf uitgebreid, en de workshops worden dit ook. Over een paar weken vind je hierover meer informatie op deze website. In november volgt de planning voor de eerste helft van 2015 en vanaf dat moment kun je je inschrijven. Wellicht wordt er in december nog een workshop aangeboden, dit is nog niet zeker. Hieronder twee verslagen van de workshop van afgelopen zaterdag!

Workshop 4 oktober

Als coach/therapeut mochten Ellen en ik afgelopen zaterdag de workshop van Iris in Almere bijwonen. De mooie ruimte bij de binnenkomst was op zìch al inspirerend. Ik heb aan den lijve mogen ervaren vanuit welke energie Anastasia (trainer) en Iris de workshop neerzetten: vanuit liefde en kracht.
Ondanks de heftige problematiek die narcisme met zich meebrengt en de kwetsbaarheid waarin je terechtkomt, heb ik gevoeld hoe Iris en Anastasia de rust in de groep konden brengen en het proces bewaakten, zonder gevoelens of emoties te bagatelliseren. Het verdriet en de woede die deze problematiek oproept mochten er zijn, maar onze focus werd steeds opnieuw aangestuurd naar de eigen kracht en hulpbronnen, de enige weg om jezelf uit jouw destructieve relatie te bevrijden. Ik heb vertrouwen, veiligheid en verbinding ervaren: de workshop werd ècht gedragen.
De workshop werd uiteindelijk neergezet door ons allemaal: de deelnemers, de coaches en de trainers. Ook de samenwerking tussen Iris en Anastasia was mooi om te ervaren: hoe ze op elkaar zijn ingespeeld en elkaar aanvullen. Twee krachtige vrouwen die een voorbeeld kunnen zijn voor iedereen die met narcisme te maken heeft: er is hoop en het geeft vertrouwen naar de toekomst! Met dit gevoel ging ik na de workshop weer naar huis. Dat de workshop me goed had gedaan, merkte ik na afloop: het had me geen energie gekost, ik was opgeladen.
Paula

Afgelopen zaterdag was ik als coach / assistent-trainer aanwezig bij de workshop. Het was een mooie locatie. In de ochtend werden we op een speelse manier aan elkaar voorgesteld en vertelde Iris heel helder en concreet over de pathologie van narcisten. Trainer Anastasia legde aan de hand van een schema de verschillende fases van het herstel uit. Tussendoor was er tijd voor vragen en het delen van ervaringen. Coach Paula deed een mooie oefening met de groep.
Door een paar luchtige oefeningen in de middag was er ook ruimte voor een lach af en toe. Mooi om te zien en mee te mogen maken dat er een manier is om op een positieve manier met een “zwaar” onderwerp om te gaan. In de middag heb ik zelf ook een oefening met de groep gedaan, een creatieve oefening die ik speciaal had bedacht omdat slachtoffers al zoveel in hun hoofd bezig zijn. Het kan dan ontspannend zijn om iets creatiefs te doen en je zo te kunnen uiten.
Natuurlijk was er ook tijd voor serieuze vragen en het uiten van emoties. Maar de focus lag op het bekrachtigen van het eigen zelf.

Het was voor mij als coach een enorm cadeau om bij deze workshop aanwezig te zijn en als coach nog meer kennis en ervaring op te doen.
Ik wil Iris, Anastasia, Paula en de hele groep bedanken voor deze mooie leerzame verrijkende dag!
Hartelijke groeten,
Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *