Workshops

Als slachtoffer van narcistische mishandeling heb je de juiste hulp nodig. Sinds 2014 bieden we maandelijks live basisworkshops aan, verspreidt over heel Nederland. Heb je hierna behoefte aan een vervolgworkshop dan kun je kiezen uit verschillende verdiepingsthema’s.

Hoe (h)erken ik narcistische mishandeling
én hoe leer ik hiermee omgaan?

Deze live workshop biedt je de gelegenheid je meer te verdiepen in narcisme, in contact te komen met lotgenoten en stappen te zetten richting herstel.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom kan narcisme zo schadelijk zijn?
  • Wat is de pathologie achter narcisme?
  • Hoe herstel ik van narcistische mishandeling?
  • Hoe leer ik mezelf weer vertrouwen en word ik sterk?

De workshop is o.a. gebaseerd op het boek: ‘Herstellen van narcistische mishandeling’ van Iris Koops. Het gedrag van narcisten wordt vanuit het diepgaande werk van psychologen en onderzoekers verklaard. Zo krijg je werkelijk inzicht in de dynamiek, en kun je je er voor eens en voor altijd aan onttrekken. Zodra je tot in de kern begrijpt wat er gebeurt, ben je niet meer gevoelig voor manipulatie en krijg jij je levenslust terug.

Je leert de stoornis achter de persoon herkennen. Je hebt zo lang geloofd dat alles aan jou lag… met de juiste inzichten en erkenning kun je jezelf bevrijden. We merken dat veel slachtoffers het prettig vinden om lotgenoten te ontmoeten, naar andere ervaringen te luisteren en daarin ook de (h)erkenning te ervaren die zo helend is.

Het programma bestaat uit theorie, afgewisseld met oefeningen om je te ondersteunen in jouw herstel. De workshop heeft geen therapeutisch karakter.

Tip: Lees voor je deelname aan de basisworkshop het boek ‘Herstellen van narcistische mishandeling’. Daardoor haal je nog meer uit deze dag!

Praktische informatie

Duur: van 10:00 tot 16:00 uur.
Investering: € 149,50 inclusief koffie en thee.
Voor aantoonbare minima geldt een aangepast tarief van € 105,00

Basisworkshop

Reviews

Ik zou de workshop zeker aanraden. Het is een warm bad. Ik zat vol ongeloof om wat me is overkomen, had het gevoel dat niemand me begreep. Hier vind je veel herkenning, ruimte en warmte. Dat geeft kracht en opluchting.


Er is echt aandacht voor wat je hebt meegemaakt. Veel praktische tips. Ik zag het bij de anderen ook: het gaat goed komen met ons.


Deze dag helpt vooral om een stuk isolement te doorbreken, heelt veel herkenning en doorbreekt schaamte.


Over de begeleiding: professioneel, invoelend, liefdevol.


Ik heb het ervaren als een ‘krachtdag’ en een schot in de roos.


Delen heelt en verbindt. Kennis geeft grip en verandert onmacht in kracht.


Er is een veilige sfeer. De trainers hebben veel kennis over het onderwerp. En hun ‘eigen’ ervaringen maakten het nog deskundiger.


Ik gun iedereen die met narcisme te maken heeft gehad zo’n waardevolle dag met lotgenoten. Herkenning bij anderen en nieuwe inzichten geven je een duwtje in de goede richting.


Er wordt tegenwoordig heel veel over narcisme aangeboden. Deze workshop van het Verdwenen Zelf onderscheidt zich wat mij betreft wat betreft professionaliteit, diepgang en veiligheid. En die basisvoorwaarden zijn nodig omdat het om zo’n heftig en complex onderwerp gaat. Een aanrader voor iedereen die met narcistische mishandeling te maken heeft gehad!

Wij staan voor:

  • Een veilige sfeer
  • Kleine groepen, maximaal 16 personen
  • Erkenning en herkenning
  • 10 jaar ervaring in het ondersteunen van slachtoffers
  • Trainers: therapeuten gespecialiseerd in narcistische mishandeling

Uit het doolhof van narcistische mishandeling

In dit twee uur durende online programma ligt de focus vooral op psycho-educatie en minder – zoals in de dagtraining– op oefeningen en de herkenning en erkenning bij lotgenoten.

Tijdens deze training leer je de belangrijke narcistische gedragspatronen te herkennen. Ook staan we stil bij de gevolgen van deze narcistische mishandeling voor slachtoffers, zodat je de verbanden gaat zien en jezelf beter gaat begrijpen. Ook geven we handvatten om hieruit te komen. Aan het einde van de training is er gelegenheid om vragen te stellen.

Er worden geen video-opnames gemaakt van deze training.

Praktische informatie

Duur: 2 uur.
Investering: € 49,50
trainers: Sonja van Stuijvenberg en Sonja Lucardie

Doolhof

Reviews

Zeer heldere training. Hoe duidelijk wil je het hebben! Mijn belangrijkste inzicht is dat je langzaamaan wordt meegezogen in deze destructieve toestand en dat als je er middenin zit, het een lange weg terug is naar jezelf, maar dat het wel kan! Deze training geeft je inzicht in hoe het werkt en waar je mee te maken krijgt, maar ook hoe er een weg terug is naar je eigen wereld. De informatie is kort en bondig, eerlijk en helder, geen speld tussen te krijgen.


Alles viel en valt nu op zijn plek. Mijn ogen zijn open en ik kan niet meer doen alsof. Ik kan geen “toneelspel” meer spelen en mij laten manipuleren en deze training was een bevestiging mijn laatste puzzelstuk waar ik al die jaren naar op zoek was. Ik baal dat zo weinig professionals de signalen kunnen herkennen en dit soort relaties juist in stand houden . En zoals in de documentaire je inderdaad laten geloven dat jij het probleem lijkt te zijn. Vanaf het begin wist ik ergens ‘dit klopt niet’. Ik kreeg advies van mensen waar ik tegen op keek. Om dan te moeten horen dat je zelf een keuze hebt gemaakt. Ik was ‘te gevoelig’ en ‘emotioneel instabiel’. Zo vaak verkeerd aangeklopt bij professionals. Mijn complimenten voor jullie organisatie. Eindelijk mensen die mij serieus nemen en mij laten weten dat ik niet gek ben. Ik kan mezelf nu echt serieus gaan nemen.


Deze training is professioneel, doorleefd, diepgaand en hoopgevend. Mijn belangrijkste inzicht n.a.v. vandaag is dat het vooral belangrijk is dat ik mag voelen wat ik voel! En heel specifiek in relatie met mijn moeder kan ik nu ook zien dat al die kenmerken waarbij er inderdaad geen dialoog mogelijk is, ik geen grenzen mag aangeven, ik niet het gevoel heb dat ze me werkelijk ziet laat staan respect toont voor me en mij steeds een schuldgevoel geeft als zij zich rot voelt… alleszins aan de basis liggen van een ongezonde relatie. Dat helpt me vooruit om verder aan de slag te gaan met mijn gevoel en mijn keuzes hier verder op af te stemmen.


Dit is een hele overzichtelijke uiteenzetting van hoe je narcisme herkent en wat je als ‘slachtoffers’ onderling gemeen hebt. Het gevoel dat je niet alleen bent, opent de deur om op onderzoek uit te gaan. Om jezelf te gaan (her)ontdekken. Twee fijne trainers die met een warm begrip en steun het proces naar herstel aanmoedigen. Heel hoopvol!

Zowel de basisworkshop als de verkorte basistraining zijn behulpzaam bij het herkennen van psychisch geweld en beiden geven je tips en tools om hier mee om te gaan en de regie over je leven terug te nemen. De online training is een goede optie als je het fijn vindt om vanuit huis, iets meer anoniem meer te weten te komen over wat je wordt of is aangedaan en hoe je ervoor kunt zorgen dat je uit de destructieve situatie komt. Of misschien ben je al wel los van een problematische relatie, maar kom je maar niet verder met je herstel.

De live workshop gaat meer de diepte in en is interessant als je meer achtergrondinformatie wilt, je persoonlijke situatie wilt toetsen, oefeningen wilt doen en het fijn vindt om lotgenoten te ontmoeten waarmee je tijdens de workshop en misschien ook erna je ervaringen kunt delen.


Het Verdwenen Zelf biedt al jaren verschillende verdiepingsdagen aan die specifieker ingaan op een bepaald thema. Voor deelname aan deze dagen is het noodzakelijk dat de live basisworkshop of de online training gevolgd is, of dat je individueel begeleid wordt door een bij het Verdwenen Zelf aangesloten therapeut, coach of psycholoog. Je kunt kiezen uit de volgende vervolgworkshop(s):