Orange the world


Van 25 november tot 10 december 2024 neemt Stichting Het Verdwenen Zelf deel aan de jaarlijkse Orange the World-campagne, een wereldwijd initiatief tegen geweld tegen vrouwen. Dit jaar ligt onze focus op de risico’s van escalerende dwingende controle en hoe deze kunnen leiden tot ernstige gevolgen, waaronder moord en zelfmoord.

Infographic Orange The World

Hoewel niet alle plegers van dwingende controle overgaan tot zulke ernstige escalaties (gelukkig maar!), zijn er specifieke rode vlaggen die het risico aanzienlijk verhogen. Deze relatiefasen en risico’s zijn verwerkt in een infographic. Tijdens deze campagne brengen we deze risico’s in kaart en bespreken we cruciale onderwerpen zoals:

  • De herkenbare fasen in destructieve relaties
  • Specifieke gebeurtenissen die een escalatie kunnen triggeren
  • Herkennen van rode vlaggen die wijzen op verhoogd risico op femicide of homicide
  • De dynamiek van traumabinding en hoe dit slachtoffers gevangen kan houden
  • Tips bij het vermoeden van dwingende controle

Met deze campagne willen we bijdragen aan bewustwording en preventie. En slachtoffers, hun omgeving en professionals handvatten bieden om gevaarlijke situaties te herkennen en veiliger te handelen. Meer informatie, inclusief inzichten en tools, wordt gedurende de campagne gedeeld via onze website en sociale media.

Volg ons op LinkedInFacebook  of Instagram en help ons deze informatie breder te verspreiden. Hier redden we echt levens mee!

Vraag hier de infographic ‘Relatiefasen en risico’s bij escalerende dwingende controle’ aan.

    Bedankt voor het invullen! Er wordt nu een e-mail naar je gestuurd met de gevraagde informatie. Mocht je deze niet ontvangen, kijk dan
    of de mail misschien in je spambox terecht is gekomen. Heb je de mail echt niet, stuur dan een berichtje via het contactformulier

    Wij blijven ons inzetten voor slachtoffers van emotioneel en psychisch misbruik en blijven dit uiteraard ook doen via voorlichting, boeken van Iris Koops, workshops en (individuele) therapie. Als stichting zijn we daarbij volledig afhankelijk van donaties. Alle hulp is en blijft welkom!