Vind een coach of therapeut

Algemeen

Mocht je jezelf herkennen in narcistische mishandeling en je zoekt hierbij hulp/begeleiding om je los te maken van de destructieve relatie en/of de gevolgen en impact die het voor jou heeft, dan raden we je altijd aan om eerst het werkboek te bestellen. Hiermee krijg je belangrijke inzichten over narcisme, en ga je de diepere effecten van narcistische mishandeling op jezelf herkennen en kun je het herstelproces al in gang zetten. Het tweede boek gaat nog dieper in op de materie en biedt talloze adviezen hoe om te gaan met lastige situaties en welke stappen je verder nog kunt zetten richting herstel.

Mocht je hierna behoefte hebben aan concrete handvatten om je herstel te bevorderen en lotgenoten te ontmoeten dan is deelname aan een workshop zeker een optie. Er is ruimte voor jouw verhaal, maar omdat het groepsgewijs is, is de individuele aandacht beperkt. De workshop kan niet gezien worden als vervanging van therapie.

Wil je het losmakingsproces diepgaand in gang zetten (waarbij de diepere laag van het onbewuste wordt meegenomen), dan is individuele begeleiding zeer aan te bevelen. Narcistische mishandeling heeft een enorme impact op het onderbewustzijn. Wordt jouw leven nog dagelijks beheerst door de impact van de mishandeling, dan zal je ook die diepe laag moeten aanspreken. Een workshop kan hier niet aan voldoen.

Hulp van therapeut, psycholoog of coach

De impact van narcistische mishandeling is vaak enorm, en wellicht heb je hulp nodig van iemand die het herstelproces kent en je hierin kan begeleiden. Ook kan het zijn dat je gewoon praktische vragen hebt als “ik wil scheiden van mijn narcistische partner, hoe moet ik dit aanpakken”? Doordat narcistische mishandeling zo ingrijpt op alle aspecten in je leven, kan het heel prettig zijn om ook over de praktische kanten adviezen te krijgen. De eerste stap naar jouw herstel is het lezen van beide boeken, die je essentiële basiskennis bieden. Alle begeleiding hierna bouwt hier effectief op verder.

Kies je eigen therapeut

Er is een netwerk van therapeuten, psychologen en coaches die zich hebben gespecialiseerd in de gevolgen van narcistische mishandeling en de behandeling hiervan. Zij zijn vrijwel allemaal ervaringsdeskundige. Een aantal van hen wordt vergoed door de ziektekostenverzekering (informatie hierover op de websites van de betreffende therapeuten, vraag met de link onderaan deze pagina de lijst op).

Het netwerk van therapeuten strekt zich aardig over heel Nederland uit. Overigens is de locatie soms niet echt van belang omdat begeleiding per mail en/of (beeld)bellen ook heel goed kan werken (zie hieronder).

Hier vind je diverse ervaringen van cliënten die een traject doen of hebben gedaan.

Begeleiding  bij de therapeut zelf en via mail en beeldbellen

Herstellen doe je zelf, het is jouw eigen proces. Het kan een zwaar proces zijn, waarin het belangrijk is dat je kunt terugvallen op iemand die dit proces zelf kent en een professionele achtergrond heeft. Deze therapeut zal aan de zijlijn staan en naast je gaan staan zodra dat nodig is. Concreet betekent dit dat er niet alleen de mogelijkheid bestaat een sessie te hebben op afspraak, maar dat je hiernaast per mail je vragen kunt voorleggen en bij hem of haar terecht kunt voor steun. Begeleiding via mail is effectief en flexibel. Je hebt de zekerheid dat er iemand is om op terug te vallen, zonder dat je lang hoeft te wachten op de volgende sessie. Tussentijdse telefonische of online afspraken zijn vaak ook mogelijk.

De juiste hulp is heel belangrijk. Wij weten uit ervaring hoe je door narcistische mishandeling in een isolement kunt raken, en niet meer durft te vertrouwen op je eigen kracht. Je zult weer in verbinding komen met je eigen kracht en je eigen antwoorden. De ervaring leert dat jij als slachtoffer diep van binnen heel goed weet wat je nodig hebt en hoe je kan herstellen. Je bent alleen die verbinding met deze innerlijke wijsheid kwijtgeraakt.

Wat levert het je op?

Van duister naar licht
van gespannen naar ontspannen
van geestelijke gevangenis naar echte vrijheid
van overleven naar leven
van onbewust naar bewust
van onbegrepen naar begrepen
van “mee gaan en verdwijnen” naar “blijven staan”
van achteruitgang naar vooruitgang
van onstabiel naar stabiel
van onzeker naar zeker
van chaos naar structuur en houvast
van “in” het systeem naar “uit” het systeem
van de schijnwereld naar de realiteit
van machteloos naar krachtig
van de verstoorde wereld naar de gezonde wereld
van slachtoffer naar jezelf!

Hoe werkt het?

  • Als je geïnteresseerd bent, vraag dan de uitgebreide informatie op. In dit stuk staat hoe het traject er uitziet en wat je kan verwachten. Ook vind je hier de informatie van de betrokken therapeuten, coaches en psychologen. Zij stellen zich aan je voor en hebben elk een website voor extra informatie.
  • Wil je door een van hen begeleid worden, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met diegene die jou aanspreekt.
  • Als je de vrijblijvende kennismaking/intake positief ervaren hebt,  kan het traject van start gaan.