Online training: ‘Uit het doolhof van narcistische mishandeling’

De allereerste stap in ieders hersteltraject is het goed vaststellen van het probleem: wat is er werkelijk aan de hand? Zolang je nog in de greep zit van emotionele mishandeling, blijf je op zoek naar antwoorden en oplossingen binnen jezelf, blijf je jezelf aanpassen en in bochten wringen – terwijl de mishandeling misschien nog door gaat. Mogelijk heb je je al aan de destructieve relatie onttrokken maar twijfel je nog steeds, wat je herstel ook in de weg zit. Daarom is het goed en gronding begrijpen van de problematiek rondom narcistisch misbruik cruciaal.

In deze training leer je om belangrijke narcistische gedragspatronen te herkennen. Ook leer je welke gevolgen emotionele mishandeling op slachtoffers heeft, zodat je je eigen gedrag en worstelingen beter gaat begrijpen. Je krijgt antwoordt op vragen “Wat is er werkelijk binnen mijn relatie aan de hand of aan de hand geweest?”. ‘Relatie’ gebruiken wij hier als overkoepelde term voor een partnerrelatie, of de relatie met een destructief familielid bijvoorbeeld een ouder, of een werkrelatie.

Deze training geeft je meer grip op je eigen situatie. Tevens krijg je inzicht op belangrijke hulpbronnen die je kunnen ondersteunen richting herstel.

Inmiddels is er op het internet heel veel informatie over narcisme en narcistisch misbruik te vinden en niet al deze informatie is kloppend. Ook kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze training doe je degelijke inzichten op die jou echt verder helpen om jouw situatie te begrijpen. Doordat je de rode draad gaat zien wordt de chaos in je hoofd minder. En vanuit die helderheid kan je verder bewegen richting herstel.

Over de training:

 • Live training in een virtuele omgeving (Zoom) waarin je in direct contact bent met de trainers en andere deelnemers.
 • De trainers zijn professionele coaches en therapeuten; zowel deskundig als ervaringsdeskundig in de onderwerpen narcistische mishandeling, trauma en herstel.
 • De training is zowel goed onderbouwd als toegankelijk.
 • Je kunt de kennis die je opdoet direct verbinden aan je eigen ervaringen.
 • Je wordt bekrachtigd door de erkenning en herkenning bij zowel professionals als lotgenoten te vinden.
 • Je krijgt de gelegenheid om op jouw eigen situatie te reflecteren en vragen te stellen.
 • Kleine groep, maximaal 15 deelnemers.

Reacties kun je nalezen op deze pagina’s:
Vind je weg uit het doolhof
Ik kan mezelf steeds meer ontschuldigen
Online training najaar
Online training, nog enkele plaatsen

BELANGRIJK: Deze training is geen individuele therapie, het is psycho-educatie waarvan een deel interactief is.

Praktisch:

 • Er is geen instapniveau voor deze training. Als je al een live basisworkshop hebt gedaan en beide boeken van Iris gelezen hebt, biedt deze workshop wel herkenning en bevestiging maar geen nieuwe kennis. Heb je daar wel behoefte aan, vraag dan via ons contactformulier naar ons verdiepende workshopaanbod.
 • De duur is 2 uur, met een mogelijke uitloop van max. 15 minuten
 • Kosten bedragen 45.-, betaling via Ideal, bancontact of creditcard.
 • De training is via Zoom
 • De training wordt aangeboden op:
  • woensdag 17 april 2024 van 10:00 tot 12:00

Je kunt je op deze pagina inschrijven.

Veelgestelde vragen

Moet ik met mijn gezicht in beeld?
Nee, dat is niet strikt noodzakelijk. Wel is het fijn voor alle deelnemers om op een aantal momenten tijdens de training om hun camera aan te zetten.
Is er gelegenheid om vragen te stellen over mijn specifieke situatie?
In het laatste deel van de training is er gelegenheid om vragen te stellen. De trainers zullen de vragen verzamelen en een selectie maken wat het meest relevant voor de gehele groep is.
Wordt de workshop opgenomen? Worden de presentatie en/of video-opnames na afloop beschikbaar gesteld?
Nee, er worden geen video-opnames gemaakt tijdens de workshop. De presentatie wordt na afloop niet gedeeld. We raden alle deelnemers om pen en papier bij de hand te hebben om goede aantekeningen te maken.
Moet ik een Zoom-licentie aanschaffen?
Nee, dat is niet nodig. Zoom heeft een gratis versie. Je kunt het programma vooraf installeren op je computer.

De trainers

Sonja van Stuijvenberg is coach en psychodynamisch therapeut. Ze heeft ruime ervaring als trainer, onder andere op het gebied van grenzen en weerbaarheid. In haar werk als therapeut/coach is zij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die te maken hebben (gehad) met narcisme, zowel individueel als in groepsverband. Zelf is zij ervaringsdeskundig op het gebied van narcisme.

Sonja Lucardie is coach en therapeut. Ze begeleidt mensen om weer in contact te komen met zichzelf, de eigen energie en kracht. Een van haar specialiteit is het begeleiden van mensen die te maken hebben of hebben gehad met narcisme. Ze geeft trainingen en organiseert lotgenotencontact.