Eerste lezing/workshop geboekt!

Bericht


Half februari zal de eerste workshop vanuit Het verdwenen zelf plaatsvinden, in Eindhoven. Meer informatie vind je op de website van Centrum Aquamarijn:

http://www.centrum-aquamarijn.nl/?p=15906

Deze pagina wordt niet in alle browsers goed weergegeven. Daarom staat de informatie hieronder herhaald:

Interactieve workshop

Hoe herken ik narcistische mishandeling en hoe leer ik het te hanteren?

Er is nog weinig bekend over de gevolgen van narcistische mishandeling. Helaas heeft ongeveer 5% van de bevolking een onbehandelde persoonlijkheidsstoornis als narcisme of psychopathie. Deze mensen beschadigen de mensen dicht om hen heen bijna altijd.

Heb jezelf te maken (gehad) met narcistische mishandeling, of ken je iemand voor wie dit geldt en wil je deze persoon steunen? Kom naar de workshop!

Tijdens de workshop worden de volgende vragen beantwoord:

  • Waarom kan narcisme zo beschadigend zijn?
  • Wat is de pathologie achter narcisme?
  • Hoe herstel ik van narcistische mishandeling?
  • Hoe leer ik mezelf weer te vertrouwen en word ik sterker?

Veel vragen van slachtoffers komen neer op het waarom. Waarom heeft die persoon me zo behandeld? Iedereen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis handelt vanuit dezelfde drijfveren. In die zin is het antwoord op het waarom dus eenduidig. De nuances kunnen verschillen, de rode draad is hetzelfde. Het gaat immers om ernstige pathologie, die een zelfde soort gedrag veroorzaakt.

In deze interactieve workshop worden je vernieuwende inzichten over narcistische mishandeling, op een toegankelijke manier aangeboden. Zo krijg je werkelijk inzicht in de dynamieken, en kun je je er voor eens en voor altijd aan onttrekken. Zodra je tot in de kern begrijpt wat er gebeurt, ben je niet meer gevoelig voor manipulatie en krijg je je levenslust terug.

De lezing bestaat uit theorie, afgewisseld met praktijk. Er worden je duidelijke handreikingen gedaan om te herstellen en op zoek te gaan naar je persoonlijke hulpbronnen. Er is ruimte voor het delen van ervaringen en gesprek, maar de workshop heeft géén therapeutisch karakter. Het doel is psycho-educatie (informeren) en bekrachtigen.

De workshop wordt verzorgd door mijzelf; Iris. Als coach begeleid ik slachtoffers van narcistische mishandeling. Via mijn website geef ik voorlichting. Ook dient mijn website als een platform voor ervaringsdeskundigen die ervaringen en visies willen delen.

Daarnaast zal Sylvia, ook ervaringsdeskundige, een onderdeel verzorgen over herstellen van een relatie met een narcistische partner. Sylvia heeft een eigen website:

http://narcisme.weblogplaza.nl/

De workshop is ook interessant voor coaches en therapeuten die cliënten hebben met deze problematiek. Er is in de hulpverlening nog veel te weinig bekend over narcistische mishandeling. Ik nodig hulpverleners van harte uit om deel te nemen, en inzicht te krijgen in de mogelijk ernstige gevolgen.

Zaterdag, 15 februari van 10:00-15:00, blauwe zaal
Kosten 75.-
Lunch s.v.p. zelf meenemen.

Inschrijven kan via het contactformulier.

Eén gedachte over “Eerste lezing/workshop geboekt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *