Workshop lichaamsgericht werken aan je herstel

Als je getraumatiseerd bent geraakt is het heel belangrijk om de juiste hulp in te zetten. In mijn beide boeken behandel ik het belang van de lichaamsgerichte benadering, omdat trauma in wezen in het lichaam wordt opgeslagen en zo signalen en symptomen blijft afgeven.

Lichaamsgerichte therapie kan heel zinvol zijn om je symptomen te verminderen en meer veiligheid te ervaren in het hier en nu. Over een paar weken, op zaterdag 3 november, vindt de workshop ‘lichaamsgericht werken aan herstel’ plaats in Soest. Er zijn nog een paar plaatsen. Een van de trainers, traumatherapeute Heleen de Winter, licht toe:

Je kunt je weg vinden naar evenwicht en zelfvertrouwen via onze lichaamsgerichte verdiepingsdag. Je leert hoe je anders om kunt gaan met de stress die zich opbouwt in je lichaam.

Door te lang in een stressvolle situatie te verkeren raakt je zenuwstelsel overbelast. Door deze overbelasting kun je vaak niet meer helder denken en handelen. De leefruimte wordt kleiner. Veel energie wordt vastgehouden om “de situatie te kunnen overleven”. Deze vastgehouden energie blijft gevangen zitten in het zenuwstelsel waar het chaos en stress veroorzaakt.

Er worden tijdens onze workshop die ik samen met Nelly Sluis geef, oefeningen aangereikt om een innerlijk gevoel van veiligheid te ontwikkelen. Ook worden er handvatten gegeven hoe we onze gezonde delen kunnen ontwikkelen. En er wordt in deze workshop aandacht besteed aan het versterken van verbinding, afstemming, vertrouwen en autonomie.

In deze blog kun je meer lezen over de dag en ervaringen van deelnemers.

De verdiepingsdagen zijn bestemd voor mensen die de basisworkshop hebben gedaan en/of enkele sessies bij een therapeut uit ons netwerk. Je kunt je inschrijven via dit formulier.

5 gedachten aan “Workshop lichaamsgericht werken aan je herstel”

 1. En waar kun je je inschrijven voor een basiscursus? Want ik zie dat dit alleen over een vervolgcursus gaat.
  Vriendelijke groet,
  Margreet

  1. Hoi Margreet,
   Zie de pagina ‘worshops’ (voor slachtoffers) op deze site. Daar staan verschillende opties onder, waaronder de pagina aanmelding.
   Succes!
   Iris

 2. Worden er in de nabije toekomst ook nog lichaamsgerichte workshops gegeven? En eventueel ook in België? Wie kan u mij aanraden voor lichaamswerk?

  Ann

  1. Hoi Ann,
   Twee keer per jaar wordt er nabij Utrecht een workshop gegeven met een deel lichaamsgericht, deze verdiepingsdag heet ‘herstellen van je zelfvertrouwen en autonomie’. (Ex-)deelnemers van de basisworkshop worden hier automatisch over geïnformeerd (via het contactformulier kun je meer info vragen). Helaas weten wij in België zo geen lichaamsgericht therapeut. Je kan via onze website de lijst met therapeuten aanvragen, daar zitten verschillende lichaamsgerichte therapeuten tussen (in Nl). Succes!
   hartelijke groet, Iris

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.