NIEUW: Trainingen voor jongeren

1 op de 10 jongeren wordt slachtoffer van psychisch geweld. Daarom komen wij in actie! Help jij ook? 

Per jaar worden ongeveer 200.000 jongeren en jongvolwassenen (tussen 15-25 jaar) psychisch mishandeld. De kans dat ook jij een jong slachtoffer kent is groot. Toch bestaat er nauwelijks hulp voor deze doelgroep. Daarom zoeken jonge mensen hun heil vaak in online lijstjes die hen na een paar klikken vertellen of ze onderdeel uitmaken van een toxische relatie. Deze doen meer kwaad dan goed. Want, ‘de test zegt dat ik een relatie heb met een narcist, wat nu?’ Het resultaat is nog meer verwarring en onzekerheid en geen enkel uitzicht op een uitweg.

Daarom komen wij in actie! Zie bovenstaand filmpje. Het wordt hoog tijd dat jongeren en jong volwassenen écht geholpen worden. Dit najaar presenteren wij twee trainingen (live en online) voor slachtoffers tussen de 15 en 25 jaar. Deze zijn gebaseerd op onze trainingen die de afgelopen jaren ruim 30.000 volwassen slachtoffers actief hebben geholpen en afgestemd op de doelgroep. Onze trainingen worden beoordeeld met een 9,6. Bekijk de training voor jongeren > verdwenenzelf.org/jongeren

De sessies worden gegeven door ervaren trainers die hetzelfde hebben meegemaakt en hun persoonlijke ervaringen hebben gecombineerd met een relevante opleiding om zoveel mogelijk mensen te helpen. Trainer Sonja Lucardie: “Ik begrijp wat je meemaakt en hoe ‘gevangen’ je je waarschijnlijk voelt. De kans is groot dat je denkt dat je situatie uitzichtloos is, maar ik beloof je dat dat niet zo is. Laat ons je helpen weer de baas over je leven te worden door jezelf terug te vinden en in je kracht te gaan staan”

Ben jij iemand die is gegijzeld in een ongezonde relatie? Meld je dan vandaag nog aan voor de een van de trainingen. Meer informatie en aanmelden > verdwenenzelf.org/jongeren.

Ken jij iemand die dit zich zelf misschien nog niet beseft maar zich heel ongelukkig voelt in een relatie? Kom dan ook in actie. Wij hebben ons fonds voor minima aangeboord om de deelnamekosten laag te houden én we bieden drie jongeren de online training gratis aan. Jij kunt een van de drie gratis deelnames aan  verdienen voor iemand die dat hard nodig heeft, als je op Facebook zit. Om in aanmerking te komen like en deel je het bericht (openbaar) van onze Facebookpagina met jouw netwerk. Vrijdag 21 oktober nemen we contact op met de personen die iemand gratis mogen laten deelnemen.

Alvast bedankt voor je hulp! Ook als je een jongere in jouw netwerk op de training wijst zijn we heel dankbaar, want elke persoon die wij met ons aanbod weer een stukje verder kunnen brengen, telt. Zo vertelde Stef ons: ‘Ik had tot een paar maanden geleden nog een vriendin waar ik in eerste instantie helemaal gek op was. Mijn vrienden wezen me er wel op dat ik was veranderd; dat ik nooit meer met ze wilde afspreken, veel somberder was dan normaal en altijd gestrest omdat ze me steeds appjes stuurde waar ik bleef. Mijn beste vriend probeerde me ervan te overtuigen dat mijn vriendin geen goede invloed op me had,  maar ik sloeg het van me af. Tot zij weer een keer een woede-uitbarsting kreeg om niets, toen realiseerde ik me dat er echt iets aan de hand was. Haar controlerende gedrag, hoe ze me kleineerde en een rot gevoel gaf over mezelf; ik ging het steeds duidelijker zien. Mijn moeder was blij dat ik haar naar toe ging om te praten, zij had ook al wat opgemerkt maar wist dat het geen zin had om mij ermee te confronteren. Zij zette me op het spoor van het Verdwenen Zelf. Ik heb me aangemeld voor een training en ben heel benieuwd.

Toen ik het uit had gemaakt liet mijn vriendin me niet zomaar gaan. Er was een hoop drama; ze zei dat als we niet samen verder konden,  ze zichzelf iets aan zou doen. Ik heb haar zoveel mogelijk genegeerd maar het heeft best wat met me gedaan. Daarom kijk ik er naar uit om met anderen te praten die dit ook kennen en om tools te krijgen. Ik wil nooit meer zo’n relatie als deze, het zoog me helemaal leeg. Ik ben blij dat er gerichte hulp is, ik weet dat veel jongeren dit meemaken’.

Naschrift: de live training is gepland op 25 maart. Bij de online training op 22 november zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

7 gedachten aan “NIEUW: Trainingen voor jongeren”

 1. Wat fijn dat er nu ook extra aandacht voor jongeren is. Ik hoop dat veel van hen de weg naar de website en de workshops weten te vinden.

 2. Me vader en moeder zijn gescheiden. Ik voel altijd de spanning tussen die 2 als ze bij elkaar zijn, maar snapte niet zo goed waarom. Ook ben ik bang voor mijn vader, hij wordt altijd zomaar boos op mij en nooit op mijn zusje. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen.

  Via via kwam ik op deze website terecht en er ging een wereld voor mij open. Omdat ik niet goed weet waar ik hulp kan krijgen en ook niet tussen oudere mensen wil zitten, hoop ik dat de online training mij gaat helpen. Sws benieuwd naar ervaringen van anderen die hetzelfde meemaken

  1. Hoi Tom,

   Wat goed dat je de weg naar deze website hebt gevonden.

   De situatie waar je in zit, is echt niet tof. Bang zijn voor je vader…dat had ik vroeger ook. Het is fijn dat er nu een workshop is waar je iets aan zou kunnen hebben.

   Ik hoop dan ook voor je, dat je de workshop kunt gaan doen. Want weet je? Híer weten ze zo goed wat het is om in zo’n situatie te zitten.

   Wie weet helpt jou reactie ook andere jongeren? En zo kun je elkaar helpen.

   Sterkte Tom,
   SummerMoon

 3. Wat een goed initiatief voor een moeilijk te bereiken doelgroep. Zie veel leerlingen in mijn groep die in een dergelijke relatie verstrikt zitten. Maar zeker als ze nog thuis wonen en de mishandeling daar plaats vindt is het zo lastig om hier iets in te kunnen betekenen. Ik ga kijken of ik er op mijn werk iets mee kan en hoe. Tips hierin zijn ook van harte welkom. Ik hoop dat er weer een paar jongeren mee geholpen zijn. Hoe eerder je er bij bent hoe beter! Bedankt voor dit mooie initiatief.

 4. Wat een geweldig idee: workshop psychisch geweld voor jongeren.

  Want als er íets in mij veranderd is, na een jeugd en huwelijk met een narcist, is:
  Dit Nooit Meer! Iedereen zou hier (een beetje) verstand van mogen hebben.

  En na mijn traumatische scheiding, heb ik zoveel geleerd, dat ik soms slachtoffers begin te herkennen. En wat heel treurig is: daar zijn ook kinderen en pubers bij. En ik kan er (nog) niks mee. Ik zou niet weten hoe. De moeder is in het geval dat ik ken ook slachtoffer en de kinderen hebben (herkenbare) problemen op school.

  En dan is deze workshop geweldig. Leerkrachten en hulpverleners zouden dit ook moeten weten. Zoals maatschappelijk werkers mij en anderen op deze website hebben gewezen, zouden jongeren de weg naar de workshop mogen kennen.

  Ga zo door mensen!

  Take care,
  SummerMoon

 5. Wat fantastisch dat het verdwenen zelf zich nu ook richt op de jongere doelgroep.
  Ikzelf was in die leeftijd dubbel slachtoffer van ouders en vriendjes. Hoe eerder ik dit had geweten des te sneller had ik de exit gevonden. Ik hoop dat er ook een blog komt na deze workshops hoe de ervaringen zijn! Chapeau voor Het verdwenen zelf. Steeds een stap verder!

 6. Alweer enkele jaren lang ben ik bezig met een boek dat ik heb genoemd ‘Geloof de kinderen’. Daarmee wil ik zeggen dat als men mij als kind had geloofd, mijn leven heel anders had kunnen verlopen! Ik was een kind van een narcistische en psychopathische moeder. Ze liet me als baby onverzorgd in de wieg achter, ik moest met ondervoeding naar het ziekenhuis. Ze heeft me als puber naar een school gedaan die zij haatte. Ik ben educatief ontspoort. Ze heeft me op latere leeftijd met de dood bedreigt en ze heeft me bestolen van een erfenis en opgelicht [en daarvan genoten] terwijl ik in de bijstand zit – alwaar ik zonder haar niet had hoeven inkomen. Inmiddels 65 jaar en twee advocaten en een rechter verder, is alles redelijk opgelost. Maar wat een gedoe! Wat een stress! Dit leed kan jonge mensen bespaard worden als het vroeg wordt opgespoord. Dan staat niet je hele [psychisch gehandicapte] leven in het teken van een narcist! Dan krijg je de kans om je-zelf te zijn.

  Geloof de kinderen. Geloof de jongeren. Heel veel succes toegewenst met het opsporen van jonge mensen in deze situaties!
  Van Susan.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.