Wat coaching voor mij betekend heeft

Ik bied ook coaching aan. De website was nog maar net in de lucht, toen Annemarie zich aanmeldde. Hier beschrijft ze hoe ze dit proces ervaren heeft.

Dank je wel voor de coaching. Door jou heb ik het inzicht gekregen. Ik wist al een hele tijd dat er iets niet klopte; had ook al veel gelezen over narcisme. Maar het drong niet echt tot me door. Had veel last van schuldgevoelens en voelde me niet veel waard. En tot overmaat van ramp miste ik die man ook nog. En dat las ik niet terug op andere sites. Ik dacht dat ik echt niet normaal was. Tot ik op je site terecht kwam. Die tekst kwam wel aan.

Spontaan heb ik je een mail gestuurd. En de reactie van jou was puur. Gewoon direct. Meteen voelde ik me begrepen. Naar mate de coaching verder ging voelde ik me sterker worden. Het gedeelte over overtuigingen* heeft me enorm geholpen. Nu ben ik in gaan zien dat hij mij zo maakte. Hij versterkte precies mijn zwakke kanten. Op de momenten wanneer ik me slecht voelde kon ik je mailen en ik kreeg bijna direct antwoord terug. En die antwoorden raakten precies de kern. Het bevestigde de gedachte die ik had, maar waar ik zo aan twijfelde. Door het begrip en bevestiging wist ik dat ik wel goed zat. Het mooie aan jou is ook dat je je kwetsbaar opstelt. Ik heb ook ervaring met andere therapeuten en daar ging ‘t altijd over mij. Wat er ‘mis’ was aan mij. Bij jou ging het daar juist niet over. Jij zag wat er met mij was gebeurd. En doordat jijzelf heel goed weet hoe het voelt, weet je precies hoe het bij een ander aanvoelt. Door de coaching voel ik me sterker. Voor mij voelt de workshop straks als een afsluiter. Ik ben er nog niet, zit nog regelmatig in de grote golven. Maar zoals jij tegen me zei, die golf gaat over en dan voel ik weer de vaste grond. Dank je Iris. Ik hoop dat velen jouw site vinden en je boek bestellen. Het zal zoveel mensen helpen.

Liefs, Annemarie

* In het traject werken we met overtuigingen die de narcist in je heeft geplant, om ze te vervangen door je eigen overtuigingen over jouzelf

8 reacties op “Wat coaching voor mij betekend heeft

 1. Mooi gezegd Annemarie! Ik ervaar het ook zo, eindelijk begrepen worden. Het voelt als een soort van thuiskomen… Iris complimenten dus en ik moet nog beginnen aan het coachingstraject…

  1. Helemaal mee eens Gina!Ook ik wil heel graag deelnemen aan het Coachingtraject,
   EN wil ook z.s.m. Het werkboek bestellen.
   na 17 jaar ellende tot op heden, + wat me v.a. nu nog te wachten zal staan.
   tijdens ons huwelijk was ik er, om voor de kinderen in de bres te springen, dan verlaat je je N omwille van alles maar voorop gesteld om je kinderen in bescherming te nemen dat ze niet net zo bespeeld zullen worden, omdat je weet welke schade de N inmiddels heeft aangericht bij jezelf, ga je niet staan toekijken hoe hij dat ook nog gaat toepassen op je allerliefste bezit. Dat kun je toch niet toelaten de N de kans te bieden om al dan niet ” onder toeziend oog, de zelfde schade te gaan laten berokkenen, als jezelf is aangedaan. Je volgt je gevoel, kiest voor het welzijn van de kinderen i.p.v. Voor de N….. dan slaan de stoppen door,en gaat het feest pas echt beginnen, signaal na signaal waaruit blijkt dat er gemene spelletjes worden gespeeld via de kinderen. Spelletje die zo ver gaan, en in behoorlijk tempo oplopen, zodanig dat er van buiten af geen grip meer op te krijgen is. Het enige wat er dan nog rest te proberen om niet verder te hoeven aanschouwen, hoe je kinderen naar de verdoemenis worden geholpen door de behandeling van hun ” ohhh zo liefhebbende” vader, IS:
   * Terug gaan naar je N, (daar doet ie t voor)
   en hij weet dat je voor je kinderen vecht, dus hoe erger hij t maakt, des te harder jij zult vechten voor hun welzijn, koste wat kost, maar: allesssss voor de kinderen)
   en alles is dus ook: terug gaan naar de N. Dit was in mijn geval het enige wat ik kon doen om het voor de kinderen leefbaar te maken, scheldpartijen te voorkomen en ervoor te kunnen waken dat je kinderen in werkelijkheid blijven leven en niet in wanen, die door de zieke genadeloze N in hun hoofdjes worden gepraat.
   ___________________________
   dan beter nu de streep eronder om verdere kilometers text te gaan schrijven heeft weinig zin, het zou maanden van mijn tijd in beslag nemen met nog steeds de dagtaak bezig te zijn met waar ik juist zo graag klaar mee wil zijn. Daarom ga ik me nu liever richten op het welzijn van de kinderen en natuurlijk ook eens eindelijk van mijzelf.

   1. Hoi Danielle,
    Wat een vreselijk moeilijke situatie. Kan ik uit je bericht opmaken dat weer terug gegaan bent naar je narcistische ex, omdat dit de enige manier was om je kinderen te beschermen? Leef je dag in, dag uit met hem samen? Je beschrijft treffen hoe de narcist jou en jullie kinderen het hardst kan raken, en ik vind het heel moedig hoe jij er het beste van probeert te maken en probeert te dealen met een situatie die in zichzelf al weerzinwekkend is. Maar is het toch niet mogelijk om bij hem weg te gaan, hier heel goeie begeleiding bij te krijgen (ook een advocaat), zodat je ex jullie niet meer in zijn gestoorde wereld kan trekken? Is er toch een mogelijkheid om te ontsnappen? Ik ben blij dat je het werkboek hebt besteld, want juist alle ouders die via de kinderen nog aan de narcist gebonden zijn, hebben concrete handvatten nodig hoe hiermee om te gaan. We hebben nog contact…
    liefs en sterkte,
    Iris

 2. Gina, ik weet zeker dat je er veel aan zult hebben. Begrepen worden is zo prettig. Je zelfvertrouwen komt weer terug en die twijfels worden een stuk minder. Ik zelf heb lang getwijfeld of het toch niet aan mij lag. En dat was voor mij killing. Nu weet ik dat ik echt met een narcist te maken heb en probeer zijn gedachtegang niet meer te volgen. En dat voelt als een bevrijding. Succes. Het gaat je lukken.
  Groet Annemarie

  1. Lieve Annemarie en Iris,
   Dank voor je lieve woorden Annemarie, Fijn dat we elkaar gevonden hebben om elkaar zo af ertoe even weer een steuntje te geven. Dankzij Iris die alles zo helder uiteenzet en tips geeft en het gevoel van onzekerheid even voor je analyseert en met je meedenkt en kijkt. Maar vooral ook hoe om te gaan met dat gevoel en dat het er best mag zijn, gelijkwaardig zonder oordelen. Haar eigen ervaringen en haar gespecialiseerde professie en gedrevenheid in deze materie maken haar de beste therapeut op narcisme gebied! Ze bekommert zich om jou en dat geeft zo een geweldig gevoel van niet er alleen meer voor staan. Dank voor al je steun lieve Iris! groetjes Gina

 3. Herinnering.
  N. ouders, N partner. 3 kinderen
  één arm om de kinderen geslagen, om ze te beschermen tegen hun vader
  één arm vooruitgestoken om m’n ouders op afstand te houden (k vertouwde ze niet? Constant waakzaam.
  geen armen over om m’n kinderen te knuffelen. Dat was mijn gevoel
  Ze zijn veel tekortgekomen.
  Het heeft jaren geduurd, veel te lang. daar heb ik spijt van.
  Trix

 4. Beste Trix’
  Beter nu dan helemaal niet, ik vind je dappere vrouw.
  Wees blij met dit inzicht, dat geeft je ruimte en vrijheid. Je hebt gedaan wat mogelijk was en veel meer dan dat.
  Wees lief voor jezelf je bent het meer dan 100 procent waard.
  Je bent niet alleen, ik leef met je mee.
  Liefs Henny

 5. Lieve, sterke mensen….
  Met tranen in mijn ogen en pijn in mijn hart door de herkenning, heb ik deze site gelezen. Tranen over mijn wangen, leeg en dodelijk vermoeid… Wat ben ik blij dat ik deze site heb gevonden! Werkboek inmiddels besteld… Ik wil leven, voor mijn kinderen en mijzelf. De vader van mijn kinderen, mijn ex, is een narcist. Het heeft lang geduurd voordat ik door had waar ik mee te maken had… Alles wat hij heeft gedaan en tot de dag van vandaag doet, over de rug van onze kinderen, lag niet binnen mijn voorstellingsvermogen dus kon ik het in eerste instantie ook niet herkennen. Hij houdt niet op: ‘Gaslighting’… Onmacht en wanhoop en altijd maar afwegen, nadenken, negeren, verdragen en incasseren. Alles om maar uit de strijd te blijven, hetgeen niet lukt omdat hij doorgaat…. Of ik wel reageer of niet reageer, het maakt niks uit. Wat ik ook doe, het is nooit goed. Hij gaat door met één enkel doel: mij volledig ten gronde brengen. Het constante gevoel van onveiligheid. De stress… Daarbij is het bijna niet uit te leggen aan anderen, hetgeen eenzaam maakt…. Nogmaals, ik ben dankbaar dat ik deze site heb mogen ontdekken vandaag!
  Warme groet uit het Oosten!
  E.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.