De stappen in het herstelproces

Nu het werkboek enkele weken verkrijgbaar is, komen er af en toe reacties binnen van lezers.Trix beschrijft hier kort en krachtig welke stappen zij ziet en heeft doorgemaakt (en nog doormaakt) in haar proces.

De eerste stap: herkennen

Toevallig kom ik op een site terecht die gaat over Narcisme
Voor die tijd had daar nooit iets over gehoord.
Een golf van herkenning overspoelde me.

De tweede stap, de moeilijkste: erkennen

Reageren per e mail, lang getwijfeld, weerstand. Als ik mijn verhaal doe staat het zwart op wit, dan is het echt waar.
Het was een sprong in het onbekende diepe. Het zat immers al jaren veilig opgeborgen in een doosje in m’n hoofd, zodat niemand aan mij kon zien hoe bang ik was en hoe ik me schaamde voor wat mij aangedaan was. Namelijk narcistische mishandeling; in m’n jeugd en in m’n huwelijk.

De derde stap, de belangrijkste: gaan werken aan herstel

Ik bestel het werkboek van Iris Koops: “herstellen van narcistische mishandeling”. Dit was het beste wat ik ooit kon doen.
Het werkboek komt me tegemoet op het verwerkingsniveau waar ik me op dat moment bevind.
Het pakt voorzichtig mijn hulp vragende uitgestoken hand, en trekt me uit het moeras van de Narcistische Waanzin.
Het werkboek, het contact met Iris en en mede lotgenoten redden mij van de verstikkingsdood van mijn Zelf.
Ik zou iedereen willen aanraden dit waardevolle boek aan te schaffen. Het betekende voor mij een omwenteling in m’n leven. Helderheid en herstel. Ook op langere termijn, mocht dit nodig zijn, kun je er altijd weer gebruik van maken en er iets op na lezen wat je weer terug brengt bij je zelf.
Hartelijk dank Iris.

Trix

2 gedachten aan “De stappen in het herstelproces”

  1. Nog regelmatig lees ik in het werkboek.
    Alles, waar ik in mijn leven met de narcisten mee te maken heb gehad,kan ik daar in terug vinden.
    [helder beschreven]
    het steunt mij steeds weer opnieuw, in mijn zelf vertouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *