Professionals hebben veel aan de workshop!

Narcistische mishandeling komt veel voor en steeds meer professionals krijgen hier oog voor. Gelukkig maar, want er is nog veel werk te verzetten in het vergroten van het bewustzijn hierover in de samenleving, en het concreet ondersteunen van slachtoffers.

Ben je professional en wil je je verdiepen in narcistische mishandeling? Of ken je iemand die handen en voeten wil geven aan dit belangrijke onderwerp? De workshop professionals wordt regelmatig aangeboden.

Enkele reacties van eerder deelnemende professionals, (geplaatst met toestemming):

“Deze dag is duidelijk gericht op de hulpverlening, waardoor je er het maximale uit kan halen”.

“De trainers zijn professioneel, warm en betrokken. Het is fijn om andere hulpverleners te ontmoeten en te horen hoe zij met cliënten werken”.

“De dag zit goed in elkaar. De afwisseling in theorie en praktijk is heel prettig. Er is veel ruimte voor interactie, waardoor je veel opsteekt. Een helder programma, dat goed bewaakt wordt”.

“Het was ontzettend verrijkend om met anderen deze dag bij te wonen. Vanuit allerlei disciplines en invalshoeken werd veel aangereikt en uitgewisseld”.

“Wil je je kennis verbreden en uitdragen dat je kennis hebt van narcisme en psychopathie, dan is het een echte aanrader om deze dag te volgen! Het is prettig om te zien dat dit “taboe”-onderwerp leeft en gedragen wordt, in die zin dat professionals er handen en voeten aan willen geven”.

“Ondanks dat de materie heel serieus is hebben we in een geweldige sfeer de stof kunnen verwerken. Ik hoop dat veel meer professionals deze workshop gaan volgen en toepassing vinden in hun dagelijks werk”.

“Het was een inspirerende dag waarin we gemotiveerd gewerkt hebben. Er was herkenning van casuïstiek, waardoor er bruikbare handvatten meegegeven werden. Aan te bevelen aan alle professionals die werken met slachtoffers van narcistische mishandeling!”.

3 reacties op “Professionals hebben veel aan de workshop!

 1. Heb degelijke praktijkervaring achter de rug na huwelijk van ruim 26 jr met narcist. In Limburg is nog veel winst te behalen op dit gebied qua hulpverlening. Ik heb zelf 7 jr voorbereiding getroffen en veel gelezen over denk en handelwijze van narcist. Advocaat moet ik aansturen daar zij op dit terrein daar niet erg bekend zijn met deze materie. M.a.w óók hier is onontgonnen gebied, ‘t wordt hoog tijd deze doelgroep te bereiken.

  1. Reactie op Margo:
   Eens! En laten we ook de beleidsmakers op Justitie niet vergeten. Zelf heb ik het onuitsprekelijke geluk een kantoor te hebben gevonden met kennis van deze problematiek. Ik sta nog aan het begin van de procedure maar hierdoor, door het niet hoeven uitleggen wat ‘gaslighting’ is – moest ik bij de politie wel, bv. voel je je alweer zo’n stuk sterker. Mijn ervaringen zal ik hier met jullie delen.
   Liefs en sterkte, Donatella

   1. Ik hoop zo dat justitie en rechtspraak voorzien in het uitspreken van strafmaatregelen aan het adres van zulke destructieve personen. Hun emotioneel vermogen en geweten is werkelijk nihil. Zij kunnen meesterlijk op de snee van de wet lopen.
    Na een huwelijk van 26 jaar, heb ik in 2012 de echtscheiding aangevraagd.
    In de hoop op overleven en eindelijk verlost te zijn van een psychopatische partner, is het partnergeweld nog steeds aan de gang. Onbegrijpelijk dat mijn advocaten geen raad weten en dat deze veldslag, spijts mijn witte vlag, nog steeds een voortgang kent.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.