Sterk alleen

Dit is een gedicht van Romilda, het vervolg op Eenzaam samen

Vandaag staat de vrouw voor de spiegel.
Ze ziet kracht, een glimlach en voelt zich sensibel.

Trots op zichzelf en waar ze nu staat.
Een ware transformatie zonder enig kwaad.

De weg die ze zich terug vocht was lang.
Vol terugvallen, onzekerheden en soms heel bang.

Het diepe dal is ten einde en voorbij.
Ze voelt zich elke dag krachtiger en weer blij.

De toekomst ligt open en het verleden vergeven.
Niet vergeten maar geleerd van de fouten die ze nooit meer zal maken.

Hij zoekt contact maar zij zegt nee.
Nooit meer terug naar wat is geweest .
De toekomst is van haar en dat stelt haar tevree.

Hij zal blijven proberen
en zonder zich aan deze aandacht te vereren.
Zij kiest haar eigen weg
en hij heeft dikke pech.

Ze zal zich niet inlaten met het verleden.
Ze focust zich 200% op het heden.

Ze heeft geleerd van deze narcist.
Ze weet dat zij zich nooit meer vergist.

Zij kijkt in de spiegel en ziet…
De vrouw die weer trots is en geniet.
Van elk moment van het leven.
En die dit nooit en te nimmer dit meer op zal geven.

De toekomst lacht haar tegemoet.
Haar kennis die haar nu behoedt.
Een zeer sterke vrouw ,
die is zichzelf trouw .

Nooit meer terug naar af.
Volle kracht vooruit.
Dat is mijn doel en dat blijf ik trouw .
Groetjes van de spiegel en de verdomd sterke vrouw !

8 gedachten aan “Sterk alleen”

 1. prachtig mooi verwoord.
  Ik hoop dat ik daar ook ooit terug geraak na fysieke en geestelijke mishandeling te hebben moeten doorstaan. Mezelf terug graag kunnen zien, dat lijkt nog veraf…
  Een toekomst opbouwen is nog niet terug gelukt.Vreugde amper voelbaar. Ik zit dus nog volop in het dal.
  bedankt om dit sterke gedicht te delen.

  1. Hoi.
   Ik weet hoe het voelde om er nog niet te zijn.
   De dingen die je hebt meegemaakt zijn ook niet mis.
   Wat mij geholpen heeft is het feit dat ik hem een bedankbrief heb geschreven.
   Daarin heb ik geschreven…
   Ik dank je voor de hel waar je me door hebt laten gaan , want zonder deze ervaringen had ik nooit de kracht gevonden om mezelf terug te vinden. Ik vergeef het je, want als ik dit niet doe, dan blijf ik hangen in het verleden.
   Dat ben jij niet waard.
   Ik zal nooit vergeten wat ik van jou geleerd heb. Ik heb nu een nieuwe relatie met me, myself and I.
   Deze relatie koester ik tot het bittere einde.
   Het gaat je goed en tot nooit meer ziens.
   Deze brief heeft me bevrijd van mijn verleden.
   Ik had financieel alles. Mooie huizen, auto’s etc……
   Hij heeft me alles afgepakt en ik woon nu in een klein chaletje. Ik werk als schoonmaakster om te overleven op dit moment maar ik red het elke maand weer om mijn eigen rekeningen te kunnen betalen. Ik ben nog nooit zo gelukkig alleen geweest als op dit moment. Ik omring me met een klein groepje positieve en oprechte mensen.
   Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt.
   Je staat er nooit alleen voor.
   We hebben hier allemaal het zelfde meegemaakt.
   Ik wens je heel veel sterkte en gooi je rugzak leeg en vind de kracht in je zelf.
   2017 word jouw jaar 💪
   Lieve groet Romilda

 2. Zo fijn om dit te lezen. Ik voel deze positieve dingen ook weer. Ik val nog regelmatig terug in verdriet en woede. Ik laat het over me heen komen, me ervan bewust dat dat vreselijke gevoel op een later moment weer wat afneemt. Het zijn golven, ze komen en gaan. Het ene moment verpletterend en het volgende moment weer rustiger. De golven komen nog steeds hoor, maar ze zijn minder hoog en komen minder vaak. En als ze komen vecht ik er niet tegen maar laat ze over me heen komen. Ik weet dat ze weer verdwijnen en aan kracht verliezen. Ik ben nu een jaar verder en begin weer steviger en vrolijker in het leven te staan. Ik zie de vrouw die ik vroeger was weer terugkomen. Wat ben ik blij haar weer te zien! Ik dacht haar kwijt te zijn. Ik ben er nog niet maar ik heb hele goede hoop op de toekomst. Heb er weer zin in. Ook ik kijk in de spiegel en zie een sterke vrouw die zo ontzettend veel in zich heeft. Zoveel is me ontnomen en ik dacht het nooit meer terug te krijgen. Maar ik ben zo dankbaar dat ik er nog ben. Dat ik nog leef. Ik ben het echt waard. We zijn het allemaal waard. En als ik dan dat mooie gedicht lees van jou, Romilda, dan maakt m’n hart een sprongetje. Het vorige gedicht raakte me ook zo. Jij verwoordt met je gedichten precies wat we allemaal meegemaakt hebben of nog meemaken. Jij geeft me, en misschien wij allemaal wel, het gevoel dat we deze nare weg samen bewandelen en niet alleen. En ik ben blij dat je dat met ons wil delen. Bedankt daarvoor Romilda.

  1. Hoi.
   Jij ontroert mij met je woorden.
   Die golven zijn zo herkenbaar. In het begin zo hoog dat je denkt er in te verdrinken.
   Maar dan merk je dat je beter kan zwemmen dan dat je in eerste instantie dacht. De kracht die je ervaart als je weer een golf hebt overleefd. De moed die ieder in zich heeft om door te zwemmen naar rustiger vaarwater.
   Het moment dat je heerlijk op je rug kan dobberen in stil water om uit te rusten en te genieten van het gekabbel.
   Het eerste moment dat je beseft ….
   Ik heb de zwemtocht overleefd . Ik ben sterk.
   Ik geef mijzelf elke dag voor de spiegel een schouderklopje 💪
   Lieve groet Romilda

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.