Mijn tweede boek is af en over enkele weken verkrijgbaar!

Eindelijk is het zover. We zijn bezig met de laatste aanpassingen, alvorens het boek naar de drukker gaat. En dan is het er toch echt! Ruim twee jaar geleden kondigde ik aan me voor enkele maanden terug te trekken, om mijn tweede boek te schrijven. Zowel de korte tijd die ik hiervoor inruimde als de inhoud die dit boek moest gaan hebben waren nogal ambitieus. Ik heb hier dan ook veel van geleerd.

Nu mijn boek (bijna) af is komt er eindelijk een periode van relatieve rust. Als iemand me van te voren had verteld wat me te wachten stond na de lancering van de website (2013) en mijn werkboek, dan weet ik niet of ik had doorgezet. En als diegene me dan ook nog had verteld ‘te midden van de overweldigende reacties en drukte ga je ook nog een tweede boek schrijven’, dan had ik waarschijnlijk met mijn ogen gerold.

Toch koos ik ervoor. De afgelopen jaren hebben me zoveel nieuwe inzichten opgeleverd, door het geven van de workshops, coaching, door de talloze mails en reacties op de website. En door nog meer research te doen. Niet alleen wilde ik zelf schrijven over mijn nieuwe inzichten, ook wilde ik de professionals uit het netwerk de gelegenheid geven stukken te schrijven vanuit hun invalshoek. En ook niet onbelangrijk; het geven van een stem aan slachtoffers. In het boek staan dus ook tientallen ervaringsverhalen van verschillende mensen die hun weg naar herstel hebben gevonden.

Een groot project was het, en zonder de hulp van verschillende betrokken proeflezers (professionals en ervaringsdeskundigen), was het me niet gelukt dit project tot een goed einde te brengen. Ik ben hen dan ook zeer dankbaar, net als ik dankbaar ben voor de steun van de mensen dicht om mij heen. Wat ik niet voorzien had toen ik me ruim twee jaar geleden ‘afzonderde’ om me op mijn boek te kunnen richten, was dat me e.e.a. in de persoonlijke sfeer te wachten stonden. En dat het schrijven van een boek en het ‘managen’ van het verdwenen zelf een nogal onmogelijke combinatie was. Ik dank daarom ook mijn directe collega’s Mark en Susan, die mij zoveel mogelijk hebben ondersteund.

Genoeg over mij. Je wilt vast meer weten over wat er in het boek behandeld zal worden. Hou de website in de gaten s.v.p. Zodra het manuscript naar de drukker gaat kondigen we dit aan op de website, omdat dan ook de voorinschrijving wordt geopend. Dat betekent dat je het boek al kunt bestellen zodat er direct nadat het van de drukker komt, een exemplaar aan je verstuurd wordt. Met een paar weken volgt uitgebreide informatie over mijn nieuwe boek.

Ik besluit nu met de woorden van een van de proeflezers:

Dit boek is een geweldig vervolg op het werkboek. In het werkboek behandelt Iris de gebieden waar narcistische mishandeling voorkomt globaal, in dit vervolg worden deze onderwerpen uitgediept. En belangrijker nog is Iris’ uitgebreide aandacht voor ‘en wat daarna? Hoe zorg ik dat het beter met me gaat, hoe bouw ik mezelf weer op’? Maar ook: ‘hoe ga ik ermee om, als er nog contact met de narcist nodig is’? Alle aspecten komen aan bod. Niet alleen omdat Iris diverse onderwerpen diepgaand behandelt, maar ook omdat er verschillende bijdrages van professionals in staan.

Dit boek is geen werkboek, er staan geen opdrachten in. De verschillende bijdrages zijn een ander punt waarin dit boek verschilt van het werkboek. En het is een stuk dikker (iets meer dan 300 pagina’s op A4 formaat). In dit boek herken je echter direct Iris haar stijl. De toon is weer ‘vertrouwd’ direct, de schrijfwijze helder. Met alle voorbeelden gaat het boek leven en als je het neerlegt voel je twee belangrijke dingen; ‘ik voel me niet meer alleen’ en ‘ik kan weer verder’.

19 gedachten aan “Mijn tweede boek is af en over enkele weken verkrijgbaar!”

 1. Gefeliciteerd met je 2e boek Iris! Het eerste was raak zo herkenbaar, zie uit naar je nieuwe boek ( count me in) en hoop dat je met nieuwe energie boven de situatie kan gaan staan met de lieve mensen om je heen. Ik probeer telkens opnieuw kritiek van mensen die het niet begrijpen niet opmijzelf te betrekken blijft lastig sinds ons gezins toekomstbeeld een schijn realiteit bleek te zijn die niet gezamelijk gedragen werd.

 2. Wat fijn voor je Iris, dat deze ‘last’ nu bijna van je schouders is !
  Hartelijk dank voor alle moeite die je gedaan hebt om dit tweede boek te schrijven !
  Heel benieuwd !
  Groetjes Marjo

 3. Het eerste boek heb k echt enorm veel aan gehad! En verschillende mensen die ik ken ook!
  Kunnen we t volgende boek reserveren?
  Groetjes

 4. Super, dat het je weer gelukt is over deze moeilijke materie te schrijven. Veel diep gekwetste lotgenoten zullen hier vast mee geholpen worden. Jij verwoordt n.l. waarmee wij te dealen hadden en eigenlijk nog steeds hebben. Je maakt het daarmee helder en inzichtelijk voor ons, zodat wij ook verder kunnen.. Dank voor al je research en tijd Iris, ik kijk uit naar je boek! X

 5. Fantastisch, alvast hartelijk bedankt hiervoor. Ik ga het zeker bestellen. Je eerste boek heeft zo’n beetje m’n leven gered.

 6. Lieve Iris..wat heb ik inmiddels veel geleerd over de moeizame relaties waarin ik verkeerde. Dankzij jou werkboek werd mij zoveel duidelijk, ook hoe mijn eigen gedrag hierin een rol speelde wat mijn ogen heeft geopend en mij doen inzien dat ik degene was die moest veranderen om een einde te maken aan het misbruik waar ik van dacht er geen grip op te hebben.
  Ik kijk zo uit naar je vervolg in een heel nieuw jasje met nog meer verdieping, wat zal ik dan nog meer van mezelf tegenkomen wat nu misschien nog verborgen lijkt.
  Ik denk dat er een storm gaat lopen op je 2de boek!
  Ik hoop dat er genoeg exemplaren van zijn.
  Lieve Iris hartelijk dank dat jij er zoveel tijd en aandacht aan schenkt want jou inzichten helpen vele slachtoffers.
  Ik wens je een tijd toe waarin je tot rust mag komen dat je mag genieten en trots mag zijn van al je werk wat je hebt vericht met de mensen die om je heen hebben gestaan die jou tot steun zijn geweest. Complimenten van mij aan iedereen die jou werk mogelijk hebben gemaakt.
  Je bent voor mij een rots in de branding ! xx

  1. Wat een geweldig mooie reactie Jaqueline! Ik sta hier volledig achter en denk dat we het allemaal wel volledig met je eens zijn.

 7. Proficiat lieve Iris ! Whaaaaw… wat een prestatie van je !
  Ik ben zoooo bly voor jou…. en, voor ons allemaal, die het boek zullen kunnen lezen !
  We zullen jouw woorden, inzichten & altijd waardevolle informatie heel hard nodighebben… om te kunnen herstellen van het Narcistisch misbruik dat we elk op onze manier meemaken moesten…D a n k u u u
  Alle succes gewenst met het boek ! Mag ik er al 1-tje bestellen vooraf ??
  Lieve groetjes, Gerda.

 8. Gefeliciteerd, Iris. Ik kijk er naar uit. Je 1stelt boek heeft me enorm geholpen/inzichten gegeven.
  Ik ga deze ook zeker bestellen!

 9. Dag Iris, ik ben heel benieuwd naar je boek. Ik voelde mij afgelopen weekend zo’n soort missionaris. Ik was in het hoge Noorden en heb daar als slachtoffer van het narcisme, dit aan de orde gesteld en heb ik je eerste boek en de website “Het verdwenen zelf” als handgrepen aangedragen. Een kennis van me was ook slachtoffer van narcisme door een collega op het werk. Anderen gingen zich nu wat verdiepen in deze materie. Ik krijg daar zeker reacties op en zal je tweede boek aandragen! Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen voor begrip.
  Over een paar weken ben ik van de partij voor je tweede boek. Ik hoop mijn eerste boek nog eens te realiseren. Wie weet! Bedankt voor alles!

 10. Dag Iris. Ik vind het fantastisch wat je doet! Ik heb veel aan je eerste boek gehad en vertel er over aan anderen. Het tweede boek ga ik zeker bestellen. Bedankt voor wat je allemaal doet. Hopelijk kun je wat bijtanken nu voor jezelf. Bedankt!!
  gr Annie

 11. Lieve mensen,
  Hartelijk dank voor jullie reacties. Als het boek (binnenkort) naar de drukker gaat geven wij een seintje via deze blog. Dan wordt de voorinschrijving namelijk geopend en komt er een apart bestelformulier op deze website. In de bevestiging van je bestelling volgt nog praktische informatie.
  Nogmaals bedankt allemaal,
  Iris

 12. Jouw boek heeft me na jaren eindelijk doen inzien waar ik in verzeild was geraakt en heeft me echt geholpen om eruit te komen. Ik heb er 3 jaar over gedaan om te staan waar ik nu ben en ben gelukkiger en heb zelfs een nieuwe liefde gevonden. Ik ben je hier echt zooooooooo dankbaar voor. Ik ben er nog niet maar een heel eind wel en ga je 2e boek zeker aanschaffen. Nogmaals bedankt voor je raad en inzichten. XxX

 13. Dag Iris, je werkboek heeft mij veel geholpen om inzicht te verwerven. Het heeft mij enorm ondersteund in het proces om los te komen van mijn narcistische partner. Ik zie uit naar je tweede boek, ik ga het bestellen! mijn dank voor de energie die het jou gekost heeft om dit alles op papier te zetten en dit te willen delen. Chantal

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.