In de war

Dit is een gedicht van Anne-Mieke

In de war

Waar is de warmte
de zachtheid
het licht?
Waar is de liefde
het weten
het zicht?
Waar is het lachen
het geluk en het delen?
Waar het verlangen
en het intense lieve leven?
Waar is de stroming
de hartstocht en passie?
Waar het vergeven
de schouder
de hand?
Waar is het zijn?
Waar is het missen?
Waar is de ruimte
en waar is de tijd?
Waar is het zien
het horen en voelen?
Waar is het begrijpen
van wat we bedoelen?
De muren zijn zo hoog
De afstand zo groot
Het roepen te luid
De stilte te dood
Ik mis je te voelen
Je zachtheid jouw gemis
Jouw liefde voor ons
Je zoeken naar mij
Ik mis onze liefde
het vertrouwen en de hoop
Al die pijn tussen ons
brengt zoveel overhoop
Ik ben in de war
en begrijp het niet
Waarom loopt dit zo?
Wat zie ik niet?

6 mei 2016

In dit gedicht beschrijf ik de grote verwarring waarin ik zat toen ik nog in een relatie zat met een narcistische partner. Het gedicht is geschreven in een van de vele periodes waarin ik een langdurige stiltebehandeling kreeg maar niet begreep waarom en ik me ook nog niet bewust was van het gevaarlijke web waarin ik me bevond. Woorden geven aan de chaos van gevoelens in mij, hielpen me om er enige orde in aan te brengen. Het was een lange reis maar het is me gelukt mezelf uit deze relatie te bevrijden en mijn eigen kracht te hervinden.

Uit: Stil verdriet – Hoe een hart zich kan verwonden aan een destructieve relatie. Gedichtenbundel van Anne-Mieke Vermeer. Uitgeverij Boekscout

15 reacties op “In de war

 1. Hai Anne-Mieke,
  Ik ben er stil van, je hebt alles benoemd… wat een pijn! Wat een kracht ook!
  Dank voor het delen. Je boekje staat op mijn verlanglijstje!
  @

 2. Die laatste zin…..je wist vanbinnen dat er iets niet klopte, er was iets dat je over het hoofd zag…..herkenbaar.
  Prachtig geschreven!

 3. Anne-Mieke, wat erg, wat gek makend, wat verdrietig, wat herkenbaar. De stilte behandeling. Je wordt genegeerd. Iemand die in staat is om je deze verschrikkelijke mishandeling aan te doen is volgens mij tot alles in staat. Het maakt je inderdaad compleet in de war. Gelukkig ben je uit het web. Ik ook. Niemand verdient deze behandeling.

 4. Heel goed geschreven.. Precies waar je dan ook inzit. Heb mijn relatie 4 maanden geleden definitief weten te beƫindigen. Na veel knipperlicht gedoe. Tijd gestalkt met mooie beloftes. Maar trapte er niet meer in. Nu zit die weer bij op het oog uitziende lieve mooie vrouw. Helaas heeft ze kinderen net zoals ik. Hoop dat ze het heel snel doorheeft. Voor haar en haar kinderen. Heel mooi herkenbaar gedicht. Dank, voor het delen.

 5. Bedankt voor het delen van een al te herkenbare situatie. En het is een steun te weten dat anderen dit helaas ook meemaken…

 6. Met zo weinig woorden precies omschrijven hoe het voelt… dat is heel mooi, helaas ook heel herkenbaar. Maar je bent er uit gekomen en dat is heel fijn!!! En het geeft mij heel veel hoop voor mijn toekomst want ik begin nu pas…

 7. Wauw,het raakt mijn ziel,en herinnert me aan mijn eigen pijn toen ik in een relatie met een narcist zat!
  Wat mooi verwoord!

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.