Timekeeper toont schadelijke effecten psychisch geweld op jongeren

โ€˜๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜จ๐˜ฅ ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ต๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ด๐˜บ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ โ€˜๐˜ช๐˜ฌโ€™ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ด๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ถ๐˜ค๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜จ๐˜ฅ.โ€™ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  Gebi Rodenburg, psychologe uit ons netwerk vertelt in dit stuk over de impact van psychisch geweld. Zij keek in voor het magazine van Augeo, namens het Verdwenen Zelf, de Britse film #TimeKeeper. Wij zijn er blij mee dat er steeds meer aandacht komt voorย  psychisch geweld, omdat de gevolgen voor slachtoffers vaak ernstig zijn en er nog veel onbegrip is in de samenleving.
Het aangrijpende verhaal van de film is gebaseerd op interviews met mensen die #huiselijkgeweld hebben meegemaakt en professionals die in dit gebied werken. De film werd gemaakt in opdracht van de Britse gemeente Lewisham, voornamelijk om het bewustzijn van het personeel, maar ook dat van de bredere gemeenschap te vergroten. Hij werd genomineerd voor een belangrijke Britse filmprijs. Bekijk de film (24.16 min, Engelstalig) en lees de reacties: https://lnkd.in/gDvmpdb. (trigger warning)

๐‡๐ฎ๐ฅ๐ฉ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฃ๐จ๐ง๐ ๐ž ๐ฌ๐ฅ๐š๐œ๐ก๐ญ๐จ๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐ซ๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฉ๐ฌ๐ฒ๐œ๐ก๐ข๐ฌ๐œ๐ก ๐ ๐ž๐ฐ๐ž๐ฅ๐
Stichting het Verdwenen Zelf lanceerde vorige week twee workshops om het herstel van jongeren die te maken hebben (gehad) met psychisch geweld te faciliteren. Wij zijn blij dat er steeds meer initiatieven, zoals de film Timekeeper, komen om jongeren (en hun omgeving) bewust te maken van de grote schade die #psychischemishandeling, ook op latere leeftijd, veroorzaakt. De film is hartverscheurend en verbeeldt heel duidelijk wat het de moeder en haar zoontje meemaken. Er bestaat echter nauwelijks specifiek aanbod dat zich specifiek richt op jongeren. Daarom bieden wij een uitgebreide live training op 5 november a.s. en een online training op 22 november a.s.. Beiden zijn erop gericht het bewustzijn van jonge slachtoffers te vergroten en hen doelgericht te ondersteunen bij het zichzelf bevrijden uit de greep van #psychischgeweld. Om zoveel mogelijk jongeren de kans te bieden om deel te nemen hebben wij ons fonds voor minima aangeboord. Meer info en aanmelden > https://lnkd.in/eYxHie2E.

3 gedachten aan “Timekeeper toont schadelijke effecten psychisch geweld op jongeren”

 1. Hier heb ik geen woorden voor, alleen verschrikkelijke kou, stille tranen, radeloos, stil en bewegenloos….. ……..Voorzichtig ademen…….

  Zo herkenbaar, zo waar…..
  Zo nooit door iemand gezien. Mijn moeder, mijn redder werd met ernstige verwijten herhaaldelijk afgemaakt, beschuldigd, dat ik geparentiviceerd zou zijn. Kortzichtiger en ondoordachte, afweziger en Dommer bestaat niet! Hulpverleners in 40 jaar door mijn zoeken naar erkenning van hoe het toen werkelijk was, nooit door hun verstaan. Dat is liefdeloos en zo intens vernietigd.
  Die man, dwangmatige narcist, psychopaat met zijn sadisme is overal mee weggekomen.
  Mijn Moeder heeft zich helemaal opgeofferd altijd gebufferd voor haar 3 kinderen. Mijn redder is nooit erkend! Zij was sprakeloos………. gemaakt!!!

  Gebi, Iris en allemaal, hรฉรฉl hartelijke dank voor jullie “timekeeper”, voor jullie hulp , door jullie zichtbaar maken van dit, het bijna onuitsprekelijke.
  Met vรฉรฉl liefde ๐Ÿ’•en een HARTelijke groetโค๏ธ!
  Eveline

 2. Zo herkenbaar. Het gebeurt eerst achter de rug van de moeder om, onzichtbaar.
  Als je hulp gaat vragen krijg je de hulpverleners met al hun beschuldigingen over je heen. Je hebt het er naar gemaakt, je hebt geen begrip voor de dader, hij bedoeld het goed want geeft zijn zoon een telefoon, waarom ben je niet gevlucht, waarom ben je de hele dag van huis om boodschappen te doen, waarom gooi je zo veel geld over de balk logisch dat de man zo reageert, waarom zei je niets etc
  Ook meegemaakt dat bij een onderzoek van de relatie tussen mijn kinderen en mij de kinderen zich heel bizar gingen gedragen, ze gingen gillend heen en weer rennen door de observatie ruimte. Dit gedrag had ik nog nooit gezien van hen.
  De vader was vรฒรฒr mij met de kinderen voor dat onderzoek geweest.
  Ik reageerde adequaat (het is mijn vak) maar dat kostte tijd en toen was de onderzoektijd ( 30 min. ) voorbij. De onderzoekers vroeg niets over het gedrag van mijn kinderen en mijn reactie daarop. Bizar. Alles wat ik in mijn opleiding heb geleerd over onderzoek en hulpverlenen heb ik nog nooit als hulpvrager mogen ervaren. Ik weet nu dat het victem blaming is en diagnoses voor het genereren van geldstromen gebruikt worden.

 3. Ik koos juist tegenovergestelde van persoonlijksheidstype/structuur. Maar desondanks nog steeds trauma-magneet en ongezonde personen waarvan ik inderdaad geen grenzen in kende zowel dus codependentie.

  Fijn dat er steeds meer duidelijkheid komt dat psychische/emotionele mishandeling veel schadelijke effecten heeft.
  En steeds meer in beeld komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *