Nieuw coachingstraject

Bericht


Er gebeurt veel de laatste weken bij Het verdwenen zelf. Naast het feit dat ik samenwerking zoek met anderen die in het zelfde “veld” bezig zijn, heb ik ook een speciaal coachingstraject ontwikkeld voor slachtoffers. Nu de website bekender wordt, beginnen er verhalen van ervaringsdeskundigen binnen te komen. Iedere keer valt mij weer op, hoe lang slachtoffers al zoekende zijn. Ik heb er zelf een vergelijkbare zoektocht op zitten. Er zijn maar zo weinig hulpverleners bekend met de gevolgen van narcistische mishandeling. Hierdoor blijf je als slachtoffer naar een houvast zoeken, naar een antwoord op de vraag “wat is er toch met me aan de hand!”. Veel slachtoffers zijn in therapie gegaan, maar hier weinig mee opgeschoten omdat de problematiek gewoon niet begrepen wordt. Dit is een van de redenen waarom ik zelf begeleiding aanbied. Wat verder opvalt aan de verhalen van slachtoffers, is dat ze volkomen vast zijn komen te zitten met hun leven. Ze zijn nauwelijks meer in staat tot werken, hebben een klein inkomen en dus weinig mogelijkheden tot betaalde hulp. Om deze redenen heb ik een coachingstraject ontwikkeld, dat speciaal gericht is op het herstellen van narcistische mishandeling, waarbij je als cliënt zoveel mogelijk zelf kunt doen. Hierdoor tikken mijn betaalde uren als coach niet door. Je kunt echter wel op elk moment terugvallen op mijn kennis en ondersteuning. Op deze manier hoop ik aan mensen die in het diepe liggen als het ware een “reddingsboei” aan te bieden. Dat lijntje kan net de benodigde steun zijn om je eigen koers weer terug te vinden. Om dit traject voor iedereen toegankelijk te maken bied ik een gereduceerd tarief aan voor mensen met een laag inkomen. Klik hier voor meer informatie.

Het isolement waar veel slachtoffers in zijn komen te zitten, gaat mij aan het hart. Bij sommigen is de narcist nog steeds in hun leven, en ziet de buitenwereld een “geslaagde en evenwichtige” echtgenoot of ex-echtgenoot, terwijl het slachtoffer als de labiele, zielige figuur wordt gezien. Deze “partner van” heeft dus niet alleen te maken met de gevolgen van de mishandeling, maar ook met de – onterechte – oordelen van mensen om haar (of hem) heen. De onrechtvaardigheid hiervan is groot. Ik heb veel respect voor de mensen die in deze situatie zitten, en toch overeind blijven. Tegelijkertijd vind ik dat het hoog tijd wordt, dat de samenleving zich open stelt voor al deze geïsoleerde mensen, die niet begrepen worden. De eerste lezing over narcistische mishandeling is in voorbereiding. Meer nieuws over locatie en datum volgt op deze website!

2 reacties op “Nieuw coachingstraject

  1. Dat is zo de waarheid… Geslaagde en evenwichtige ex- echtgenoot; het slachtoffer ( ex partner ) de labiele, zielige figuur…Ook al weet men uiteindelijk wel een beetje hoe de vork in de steel zat; een inleving maken kan men niet en daarom wordt het gebagatelliseerd.. Geeft nog meer woede..bij het slachtoffer. Daarom zijn ervaringen delen zo belangrijk.

  2. Ik beleef dit al bijna 20 jaar, toen was er niets te vinden over deze verschrikkelijk mensen op internet, nu ik dit lees ben ik jammer genoeg niet alleen slachtoffer, scheiding was verschrikkelijk, na de scheiding dacht ik verlost te zijn van hem maar dat was een leugen, liegen en zwart maken bij iedereen wie ik lief had, ik stond er alleen voor. Politie, rechtbank, jeugdzorg, kinderbescherming, kinderrechters, advocaten, voogd, gemeente
    en ga zomaar even door heeft hij me neergezet als leugenaar, welke verhalen hij vertelt heeft weet ik op de dag van vandaag niet, ik heb nooit echt mijn waarheid kunnen vertellen want daar kreeg ik de kans niet voor.Verschrikkelijk voelt dat je niet gelooft wordt.Maar ik vecht door voor mijn vrijheid en van mijn kinderen en ik hoop dat er een dag komt dat ik me vrij voel.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.