Zo lang gezocht!


We ontvangen regelmatig reacties van lezers op het werkboek. Hieronder een kleine bloemlezing.

“Dit werkboek is echt ongelofelijk! Ik heb zo lang gezocht naar informatie over, ik noem het maar ‘beschadigende persoonlijkheden’. Mensen die geen ervaring hebben met het gedrag van deze mensen begrijpen het niet. Zelfs de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en rechters trappen in de manipulatieve krachten van dergelijke mensen.

Niemand lijkt mij te geloven. En nu…..eindelijk…..zo’n fantastisch boek!”

Natalie

Het beestje heeft een naam gekregen!

“Ik weet dat dat een beetje gek klinkt, maar ik ben je zo ontzettend dankbaar voor het schrijven van dit ontzettend helpende werkboek. Ik ben nu halverwege, en het effect van het boek op mij is erg groot. Jarenlang, meer dan tien jaar heb ik zo geworsteld met het leven, met mijzelf, gevoel drie stappen achter te lopen en altijd extra mijn best te moeten doen. Ik heb inmiddels al een half jaar therapie, wat erg fijn is. Nu lees ik het hoofdstuk over de symptomen, en er komt een diepe overtuiging vrij dat ik weet dat het niet aan mij ligt. Ik heb mij zo lang en zo vaak anders gevoeld, mijzelf niet begrepen. Ik heb veel dingen opgezocht en gevonden wat (soms) deels in de buurt kwam; maar door het lezen van dit boek, besef ik nu echt dat ik een slachtoffer ben en ik hier niets aan kon doen. Triest, oja dat zeker, maar wat voelt het tegelijkertijd bevrijdend zeg!! Het beestje heeft een naam gekregen! Ik voel me euforisch, want ik kan mijn eindeloze zoektocht nu echt staken, ik weet waarom en waardoor ik mij zo voel als ik nu doe. Yes!!”

Anoniem

To the point

“Ik ben ook bezig in het boek van Jan Storms, maar jouw boek vind ik beter. Meer to the point, minder zweverig.”

Jessica N

De puzzelstukjes vallen op hun plaats

“Iris, ik heb heel erg de behoefte om je te bedanken voor je boek. Ik vind het ongelooflijk knap dat je dit voor elkaar hebt gekregen na alles wat je hebt meegemaakt.
Zelf heb ik een gelukkige jeugd gehad en ik ben pas in deze wereld terecht gekomen in mijn huwelijk. Ik heb nog niet zo lang geleden het huis verlaten. Het is een hele zoektocht om alles op een rijtje te krijgen, maar al lezend in je boek vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Ik had wel van narcisme gehoord, maar wist niet goed wat ik me daarbij moest voorstellen, ik had “alleen maar” een heel erg onzekere echtgenoot en de laatste jaren vroeg ik mij af of hij soms een stoornis in het autistisch spectrum had.

Ik heb veel bewondering voor je, dat je dit -het boek en alle onderzoek- voor elkaar hebt gekregen. Zelf ben ik nog niet zover, maar alleen al het lezen van je boek, heeft me in een week tijd al een grote stap verder gebracht. Dank je wel.”

Jana

4 reacties op “Zo lang gezocht!

 1. Zo lang gezocht…
  Ja, erg hè. Mijn halve leven heb ik gezocht, was ik zoekende. Ik bezocht allerlei workshops en deed mee aan bewustwordingsdagen/-avonden/-nachten;) Noem het maar op, ik was er bij. Ik voelde me er vaak helemaal niet thuis, ben geen zwever, maar ik zocht. Als ze me vroegen waarom ik deelnam noemde ik maar wat, want ik wist het zelf niet.
  Het werkboek van Iris, haar workshops en haar website hebben mij heel duidelijk gemaakt dat ik leefde in een narcistische wereld. Het lag niet aan mij, ik moest niet bij mezelf gaan zoeken. Wat een openbaring, wat een groot geluk!! Mijn leven is compleet veranderd. Vanaf die dag was mijn zoektocht voorbij. Ik had ‘het’ gevonden! Ik ben daar nog steeds verbaasd over als ik daaraan terug denk, maar zeker ook ontzettend dankbaar!

  1. Ik voelde me hierin zo alleen .
   Dat ik me geen raad meer wist en raakte zo geïsoleerd door al dit .en dacht ook wat doe ik mis en waarom gebeurdt me dit.
   Ik was blij dat de dag van verlossing kwam zon iemand zuig je leeg .mijn ex zit nu ergens opgenomen in dwang .maar ik heb nog steeds de nasleep ervan plus al de pijn en angst waar ik geleefd heb .

 2. Vanmorgen heb ik het boek ontvangen.
  Het is ongelooflijk hoe iemand een boek kan schrijven dat over mij gaat…
  Maar dat zal ongetwijfeld de reactie van iedereen zijn die met een narcist te maken heeft.(gehad)
  Ik kan niet meer stoppen met lezen,zo ontzettend herkenbaar.
  Ik ga dit boek zeker meenemen naar de maatschappelijk werkster,die mij begeleid in de praktische stappen nemen bij echtscheiding en financiën.
  Het is opgelucht ademhalen nu ik eindelijk lees dat ik niet gek ben,ook nadat er diverse keren in therapieën gesuggereerd werd:” tja,je laat het ook zelf toe.Als jij nou eens…”
  Precies wat de narcist horen wil,en waarna ik nog radelozer weer naar huis ging.
  Gelukkig,ik ben uit de gevangenis gestapt.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.