Nieuw: online training ‘Uit het doolhof van narcistische mishandeling’

Het is een rare tijd, deze corona-tijd waarbinnen we nu vanwege de lockdown wel heel weinig kunnen. Zeker voor mensen die net ontdekt hebben slachtoffer te zijn van narcistische mishandeling kan dit het gevoel van isolement versterken. Mede daarom hebben wij nu een een online workshop ontwikkeld. Vanuit je eigen woning, achter je PC of laptop, volg je een workshop die je laat zien hoe je je kan ontworstelen uit het ‘land van de duisternis’, oftewel hoe je uit het doolhof van narcistische mishandeling kan komen.

Het Verdwenen Zelf biedt al meer dan 6 jaar workshops aan voor slachtoffers van narcistische mishandeling. We zijn er heel trots op dat we nu ook een online workshop aan kunnen bieden, die naast ons ‘live’ aanbod komt te staan. Door psycho-educatie en reflectie op je eigen situatie verwerf je kennis en doe je vaardigheden op die je ondersteunen in deze moeilijke periode. Het geeft je het gevoel van ‘Ik ben niet de enige’ en ‘Het ligt niet aan mij’. Het doorbreken van je isolement is belangrijk om de weg naar herstel te kunnen vinden.

Ook in deze online training ben je in contact met anderen, zodat je je erkend en gezien voelt. Al is het niet hetzelfde als een live workshop, het geeft je wel een gevoel van bekrachtiging. De kennis die geboden wordt is ter zake en goed onderbouwd. Professionele, ervaren trainers begeleiden je als deelnemer. We houden de groep deelnemers relatief klein, zodat er geborgenheid is en ruimte voor vragen.

Meer weten? Kijk dan hier voor meer informatie en een link naar het inschrijfformulier.

9 gedachten aan “Nieuw: online training ‘Uit het doolhof van narcistische mishandeling’”

 1. Wat een goed initiatief! Zeker in deze coronatijd, dat je je al zo geïsoleerd voelt. Ik heb zelf net ontdekt dat ik in zo’n relatie zit, ik ben er nog beduusd van. En ook al weet ik met mijn hoofd dat ik een eind aan deze relatie moet maken, mijn gevoel roept andere dingen. Angst, vertwijfeling en vreemd genoeg een soort berusting. Toen ik dat net las over je weg uit het doolhof vinden en duidelijkheid krijgen in de chaos…heel herkenbaar. Dat doolhof, die chaos, dit voel ik. Het is te groot om in mijn eentje uit te komen. Ik ga me inschrijven want heb professionele hulp nodig en dit is laagdrempelig en toegankelijk. Dank jullie wel.

  1. Een doolhof is het ook echt Wendy, vele slachtoffers zijn je helaas al hierin voorgegaan. Je vind vast de kracht en wijsheid om hier uit te komen. Als we je daarin kunnen ondersteunen met deze online training, dan doen we dat natuurlijk graag.

 2. Een interessant aanbod lijkt me, belangrijk ook dat cliënten dit nu kunnen doen (in de lockdown) want verder is alles natuurlijk afgelast. Ik ga een goede vriendin van me hierover inlichten. Zij komt net uit zo’n relatie en ik maak me zorgen over haar. Ze twijfelt aan alles en weer ergens weer terug naar die man, die haar heeft kunnen wijsmaken dat het allemaal aan haar ligt. Als ze nou dingen maar net iets even anders zou zeggen of doen, dan zou er geen probleem zijn. Ja ja. Zij zit dus nog midden in het doolhof en ik wil haar zeker op deze training wijzen, ik denk dat ze dit nodig heeft. De keus is aan haar uiteraard maar wat een zegen dat dit aanbod er voor nu is.

 3. Wat een mooie training en zeker in deze tijd. Bieden jullie ook online trainingen aan voor professionals die werken met cliënten in een narcistische relatie?

  1. Beste Judith, dank! We zijn bezig met het ontwikkelen van online aanbod voor professionals. Als je hiervan op de hoogte wil blijven, via onze sites en social media maken we dit tzt bekend.

 4. Ik heb mijn hele leven eenzaam overleefd want ik kon de vernederingen met niemand delen. Ik heb altijd geschreven en speelde naar buiten toe een rol. Niemand mocht weten hoe ik van binnen was. Ik was kopp kind, moeder narcist en ik haar pispaal. Een vreselijke jeugd met seksueel misbruik en mijn indoctrinerende moeder bezorgde mij een godsdiensttrauma. Voor eeuwig naar de hel, gruwelijk veel angst. Ik wou op 8 jarige leeftijd al dood om moeder van mij te verlossen. Ik verpeste haar leven zei ze.
  In de puberteit naar liefde op zoek maar ik had geen greintje eigenwaarde en was niet van mezelf. Wanhopig ongelukkig en liefde was niet voor mij, wel m’n lijf. Echte liefde wees ik af want ik zou elke man ongelukkig maken. Ik kwam iemand tegen, het bleek een jongen met persoonlijkheidsstoornis narcisme en ook wat sadistisch met dieren. Toch bleef ik bij hem omdat hij een zelfvertrouwen had van hier tot ginder. Hij was alles, ik niets. Na 12 jaar wilde ik scheiden omdat ik zijn liefdeloosheid niet langer verdroeg. Toen pas zag ik wie hij was… zo ingemeen, een vreselijke vechtscheiding, kinderen tegen me opgezet, ook mijn familie, ik heb 10 maanden gezworven en de kinderbescherming zette me onder druk om zijn wensen te volgen. Hij is nog altijd in het geniep bezig. Heel veel mensen geloven zijn aardige gedrag.
  Ik ben trots op mezelf dat ik overleefd heb, maar de prijs was te hoog. Nu ben ik oud en heb flashbacks, mijn kinderen waren ook kopp kinderen en ik heb zoveel fouten gemaakt! Mijn leven draaide om hun vader, ik liet iedereen over me heen lopen. Toch runde ik een groot pleeggezin en daarin was ik goed, zelf beter voor de pleegkinderen dan de eigen. Ik ben nog een goed mens maar zoveel talent is verloren gegaan aan dat vechten tegen mijn zondebok positie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *