‘Ik kan mezelf steeds meer ontschuldigen’

Onze nieuwe online training ‘Uit het doolhof van narcistische mishandeling’ vormt voor veel deelnemers een belangrijke eerste stap in hun herstelproces. De inzichten die ze opdoen in de verwarrende en destructieve wereld van narcisme en hoe je je hieraan kan onttrekken blijken heel waardevol.

Over enkele weken (op 19 april) vindt er weer een online training plaats. Er zijn nog enkele plaatsen.

Lees hieronder hoeveel deelnemers uit de training hebben gehaald:

‘Alles viel en valt nu op zijn plek. Mijn ogen zijn open en ik kan niet meer doen alsof. Ik kan geen “toneelspel” meer spelen en mij laten manipuleren en deze training was een bevestiging mijn laatste puzzelstuk waar ik al die jaren naar op zoek was. Ik baal dat zo weinig professionals de signalen kunnen herkennen en dit soort relaties juist in stand houden . En zoals in het documentaire inderdaad je laten geloven dat jij het probleem lijkt te zijn. Vanaf het begin wist ik ‘dit klopt niet’. Ik kreeg advies van mensen waar ik naar op keek. Waar ik vaak niet geheel achter stond om dan te horen dat je zelf een keuze heb gemaakt. Ik was ‘te gevoelig’ en ‘emotioneel instabiel’. Zo vaak verkeerd aangeklopt bij professionals. Mijn complimenten voor jullie organisatie. Eindelijk mensen die mij serieus nemen en mij laten weten dat ik niet gek ben. Ik kan mezelf nu echt serieus gaan nemen’.

‘De trainers zijn overduidelijk (ervarings)deskundig. Dat is superbelangrijk. Niet alleen voor kennisoverdracht en ervaring delen, maar ook voor het gevoel van veiligheid en vertrouwen. Heel fijn om in 2 uur tijd handvatten te krijgen om mijn eigen ervaringen te ‘toetsen’, zodat er (nog meer) her- en erkenning van het narcistisch misbruik kan plaatsvinden.

Mijn belangrijkste inzicht is dat ik veel beter voor mezelf moet zorgen als randvoorwaarde om uit mijn situatie te komen. Heel fijn om zo te kunnen ‘samenzijn’ met ‘bondgenoten’.

‘Deze training is professioneel, doorleefd, diepgaand en hoopgevend. Mijn belangrijkste inzicht n.a.v. vandaag is dat het vooral belangrijk is dat ik mag voelen wat ik voel! En heel specifiek in relatie met mijn moeder kan ik nu ook zien dat al die kenmerken waarbij er inderdaad geen dialoog mogelijk is, ik geen grenzen mag aangeven, ik niet het gevoel heb dat ze me werkelijk ziet laat staan respect toont voor me en mij steeds een schuldgevoel geeft als zij zich rot voelt… alleszins aan de basis liggen van een ongezonde relatie. Dat helpt me me vooruit om verder aan de slag te gaan met mijn gevoel en mijn keuzes hier verder op af te stemmen.

Dit is een hele overzichtelijke uiteenzetting van hoe je narcisme herkent en wat je als ‘slachtoffers’ onderling gemeen hebt. Het gevoel dat je niet alleen bent, opent de deur om op onderzoek uit te gaan. Om jezelf te gaan (her)ontdekken. Twee fijne trainers die met een warm begrip en steun het proces naar herstel aanmoedigen. Heel hoopvol!

‘Complete bevestiging dat ik zo lang samen heb geleefd met een narcist. Hierdoor kan ik mezelf steeds meer ontschuldigen en het voedt mijn vertrouwen weer een beetje dat het met mijn huidige relatie niet hetzelfde zal lopen. Hij voldoet namelijk helemaal niet aan hetgeen besproken is. Dit geeft moed.

Deze online training is een absolute aanrader om een begin te maken met het werken aan je herstel na narcistische mishandeling.

Er zijn twee online workshops voor slachtoffers ingepland:

– maandag 19 april van 15:00-17:00
– dinsdag 25 mei van 19:00-21:00

Kijk hier voor meer informatie en hoe je je kan aanmelden.

Lees hier nog meer ervaringen van deelnemers.

3 gedachten aan “‘Ik kan mezelf steeds meer ontschuldigen’”

  1. ZO BLIJ voor je… ik gun deze openbaring aan iedereen die hiermee te maken heeft (gehad).
    Mijn hart gaat naar je uit en ik weet zeker dat je jezelf accepteert zoals je behoort te zijn.
    Lieve groet van een ‘mede slachtoffer’.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.