Niemand had het door, dat hij alles bepaalde

Dit is een gedicht van Desiree

Vaak toch nog onverhoeds
kwam de vernedering
elke vezel in jou
wist dat dit kwam

die ene blik van hem
is voldoende om opnieuw
te weten, dat jij
echt niemand bent.

In het begin
was je zo blij
met zijn aandacht
dat moest wel liefde zijn!

Heus jij was niet perfect
je lachte te luid, je was soms onhandig
morste met zijn koffie
je schoenen lagen in de weg

je gaf misschien teveel
aandacht aan je moeder
ook met je vriendinnen
zat je oeverloos aan de telefoon

hij wilde jouw aanwezigheid
elk moment van de dag
waar ben je, je weet toch
dat ik op tijd eten wil.

Niemand had het door
-jij in het begin ook niet-
dat hij alles bepaalde
zelfs de kleur van je haar.

Heel langzaam
verdween je luide lach
jouw schoenen stonden in het gelid
en blond haar stond je ook goed, toch?

Je keek in de spiegel
na zijn zoveelste preek
wie was toch die vrouw
met die meer dan lege blik…

Bovenstaand gedicht schreef Desiree om de benefiet te steunen die Kirsten Regtop georganiseerd heeft. De opbrengst van het benefiet gaat naar onze stichting, zodat we ons in kunnen blijven zetten voor slachtoffers met een minimuminkomen.

5 gedachten aan “Niemand had het door, dat hij alles bepaalde”

  1. Vreselijk dat deze rotsituaties blijven bestaan. Ik ben 50 jaar getrouwd met een narcist zonder empathisch vermogen. Hij is de baas (denkt jij). Ik blijf uit mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel. Hij heeft nu een stabiele vorm van Alzheimer met vasculaire dementie / 2 weken geleden een hartinfarct gekregen. Hij is 76 jaar en als ik nu nog zou vertrekken gebeuren er ongelukken. Hij kan zonder de reddingsboei niet leven. Hij is altijd negatief terwijl ik een heel positief mens ben. Zodra ik thuis ben is die positiviteit gelijk weg. Hij is ook een man met 2 gezichten. Buiten de deur is hij heel anders. ALLES altijd mijn schuld. We hebben 3 kinderen die ik alleen heb grootgebracht. Mijn kinderen hun vader lag altijd op de bank. Hij heeft nooit iets met ze gedaan. Mijn redding is mijn humor en onder de mensen blijven. Als je jong bent en je wordt verliefd is het levensgevaarlijk. Zeg ik nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *