Benefiet feestelijk afgesloten

Deze week is de benefietactie, die was georganiseerd door Kirsten Regtop, feestelijk afgesloten. Kirsten wilde iets doen wat direct positieve impact had op slachtoffers en besloot daarom enkele maanden geleden een benefiet op te zetten, om ons fonds te kunnen ondersteunen. Kirsten: “Het was een wens die ontstond begin dit jaar om direct impact te kunnen maken voor slachtoffers van huiselijk geweld. Daarbij kwam ik terecht bij het Verdwenen Zelf die belangrijk werk doen om mensen te ondersteunen die te maken hebben (gehad) met psychische mishandeling. Zwaar werk, specialistisch werk en helaas vaak niet vergoed… Het werd een emotionele reis vanuit mijn hart. Waarbij leren door professionals en steun aan slachtoffers samenkwamen.”

Alleen al de actie op zich heeft veel betekend voor velen. Em schreef: “Dat slachtoffers die het financieel moeilijk hebben (niet zelden als gevolg van de mishandeling), dit kan worden aangeboden is heel waardevol. Om de mogelijkheid te hebben dan tóch deze hulp te krijgen is voor het slachtoffer heel helpend, maar ook het gebaar alleen al, dat de hand wordt uitgestoken, kan van enorme betekenis zijn. Ik word daar blij van.”

Er werden vijf verschillende masterclasses aangeboden die door verschillende professionals zijn gevold. Zo is er een bedrag van 3.000 euro opgehaald, bestemd voor ons fonds. Dat Kirsten juist ons fonds ondersteunt werd door velen gewaardeerd. Zo schreef Martin: “Wat een mooi initiatief van Kirsten Regtop om op deze wijze de (grote) onbekendheid rond psychische mishandeling onder de aandacht te brengen en met deze actie de stichting Het Verdwenen Zelf te steunen… Dit vraagt om meer aandacht en bekendheid. Juist voor de slachtoffers die ‘geplukt’ worden door hun narcistische (ex)partners is het van groot belang dat zij de juiste informatie krijgen over wat hen is aangedaan of wat hen nog te wachten staat!”

Wij van het Verdwenen Zelf vonden zowel Kirstens initiatief als de warme en betrokken wijze waarop zij de kar trok gedurende de weken van het benefiet hartverwarmend. Het was mooi hoe alle betrokkenen, dus ook de experts die een masterclass gaven, professionals die zich belangeloos inzetten voor de praktische uitvoering en wijzelf de krachten konden bundelen.

Wil je ook wat doen voor slachtoffers van psychisch geweld? Je steun wordt enorm gewaardeerd. Klik hier voor het doen van een donatie.

4 reacties op “Benefiet feestelijk afgesloten

  1. Geweldig en hartverwarmend dat Kirsten hiertoe het initiatief heeft genomen met dit resultaat! Weer een stapje verder m.b.t. aandacht voor de complexe problematiek rondom coercive control, emotionele en psychische mishandeling. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

  2. Wat mooi om te lezen. Ik vond het initiatief hartverwarmend en het is zo mooi dat er mensen geholpen kunnen worden. Ieder slachtoffer verdient de aandacht en hulp die hij of zij nodig heeft, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. En zoals Sandra ook zegt: weer een stapje gezet in aandacht voor deze complexe problematiek. Hulde aan Kirsten!

  3. Gefeliciteerd met de opbrengst en nogmaals hulp voor Kirsten Regtop die dit initieerde. Wie weet dat er in de toekomst meer van dergelijke initiatieven volgen (van andere professionals of ervaringsdeskundigen).
    Succes met jullie goede werk.

  4. Ik had nog even gekeken hier en het valt me op dat er zo weinig op wordt gereageerd. Ik vind dat echt jammer, want er wordt zoveel voor slachtoffers gedaan. Ik had eigenlijk verwacht dat mensen hier verheugd over zouden zijn.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.