Gebi Rodenburg nieuw toegevoegd aan staf Het Verdwenen Zelf

‘Het onzichtbare zichtbaar maken.’

De inzichten die psychologe Gebi Rodenburg kreeg toen ze de boeken van Iris Koops las en in aanraking kwam met Stichting het Verdwenen Zelf openden haar ogen. ‘Als ervaringsdeskundig hulpverlener had ik talloze cliënten in mijn praktijk en ondanks mijn ‘gedegen’ opleiding en vervolgopleiding aangevuld met jarenlange ervaring met cliënten die slachtoffer waren geworden van psychisch geweld zág ik het niet. De woorden uit de boeken van Iris gaven niet alleen betekenis aan mijn eigen ervaringen, maar vooral ook aan die van talloze cliënten. Het maakt zichtbaar wat aan de buitenkant onzichtbaar lijkt. Dat is zo helpend voor professionals die voelen dat er iets niet pluis is maar hier de vinger niet op kunnen leggen. Sinds ik ben gaan werken met de kennis en materie uit de boeken merk ik dat de ene na de andere client stilvalt. Waar alles wat ik eerder teruggaf niet echt aan leek te komen, blijken de nieuwe inzichten altijd raak. Puzzelstukken vallen op hun plek. Dat is noodzakelijk om aan werkelijke heling en verwerking toe te kunnen komen.’

Sinds haar kennismaking met het Verdwenen Zelf, vijf jaar geleden, is Gebi aan onze organisatie verbonden. Eerst als psycholoog en traumatherapeut als onderdeel van ons netwerk van professionals en sinds dit najaar ook als onderdeel van de staf. Gebi houdt zich een aantal uur per week bezig met netwerken en verbinden.

Gebi haar hart gaat uit naar de gevolgen van intieme terreur op kinderen en de veelal ernstige latere gevolgen die opspelen in het stadium van volwassenheid. Vanuit dat perspectief publiceerde Gebi namens het Verdwenen Zelf al geregeld artikelen, zoals dit artikel op GGZtotaal.nl waar ze samen met voormalig voorzitter Tako Engelfriet aandacht vraagt voor de enorm schadelijke impact van psychisch geweld: ‘Emotionele en psychische mishandeling ongekend, onbekend en onbegrepen’. Ook leverde ze een bijdrage aan het script van de documentaire ‘Zij lijkt het probleem te zijn’ en schreef ze samen met slachtoffer Martha een treffende blog met als titel ‘Er ging een wereld voor mij open’ naar aanleiding van het artikel dat Gebi over Martha schreef in het GGZ vaktijdschrift.

‘De inhoud van de boeken van Iris Koops resoneerde met mijn eigen opvattingen en analyses en gaven woorden aan wat ik wist maar nog niet kon benoemen. Het voelt daarom goed om nog actiever onderdeel uit te mogen maken van Het Verdwenen Zelf. Ik gun iedereen, zowel slachtoffers als betrokken hulpverleners, die te maken heeft met de verborgen dynamiek van coercive control de ervaring van de verlossing uit de klem en de ontschuldiging vanuit het juiste perspectief en de juiste context.’

Wij zijn ontzettend blij dat Gebi onderdeel uitmaakt van ons team dat zich dagelijks inzet voor slachtoffers. Haar expertise en bevlogenheid zijn een waardevolle toevoeging.

8 gedachten aan “Gebi Rodenburg nieuw toegevoegd aan staf Het Verdwenen Zelf”

 1. Wat een goed nieuws dat Gebi nu ook tot jullie team behoort want jullie werk is voor veel mensen en kinderen letterlijk van levensbelang.

 2. Wat een goed nieuws!
  Gefeliciteerd en een welkom aan Gebi!
  Zelf heb ik al jaren met ouderverstoting te maken, intens triest en waar.
  Gebi zal een goede aanvulling zijn van jullie team.
  Groet!
  Merel ( 73)

  1. Hoi Merel,
   Bedankt, ook namens Gebi.
   Heel naar dat je met ouderverstoting te maken hebt, het komt vaak voor. Heel pijnlijk en onrechtvaardig. Sterkte…
   Hartelijke groet,
   Iris

 3. Gebi, Iris en collega’s

  Ontzettend gefeliciteerd en heel veel succes gewenst.

  Geweldig dat jullie met deze samenwerking jullie expertise kunnen bundelen en elkaar aanvullen. Op die manier kan het Verdwenen Zelf een prachtige voortrekker zijn op het vlak van (verborgen) narcisme, emotionele en psychische mishandeling.

 4. Heel hartelijk gefeliciteerd Gebi!
  Jouw expertise, integriteit en bevlogenheid zijn enorm waardevol, dus ik snap dat team blij is met jou!
  Edith van den Boom, psychotherapeute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *