Psychische mishandeling in de jeugd > levenslange impact

Als jij (op jonge leeftijd) slachtoffer bent geworden van psychisch geweld dan draag je daar je leven lang de consequenties van. Het afronden van een studie, de eerste stappen op de arbeidsmarkt of het aangaan van langdurige gezonde relaties wordt bemoeilijkt door alles wat je hebt meegemaakt. Vaak weet je niet precies wie je zelf bent, is je eigenwaarde van je afgenomen, en vind je het lastig om mensen om je heen te vertrouwen. In Nederland wordt 1 op de 10 jongeren slachtoffer van psychisch geweld.
Eerder schreven wij een artikel voor GGZ.nl waarin pijnlijk duidelijk wordt hoe zo’n mishandeling er bijvoorbeeld in de thuissituatie aan toe gaat >>> (https://www.ggztotaal.nl/…/kan_dit_waar_zijn_dwingende…). Als (jonge) slachtoffers niet adequaat worden begeleid heeft de mishandeling levenslang een negatieve impact. Daarom ontwikkelden wij een training die jongeren en jong volwassenen helpt herstellen, zodat ze hun toekomst vorm kunnen gaan geven vanuit eigen kracht.

Training jongeren en jongvolwassenen (15 – 25 jaar)
Na twee succesvolle online trainingen staat zaterdag 25 maart de eerste live training voor jongeren op de planning. Tijdens de training leer je dat het niet aan jou ligt en krijg je praktische tools die je in staat stellen om actie te nemen en je te bevrijden uit de greep van psychisch geweld. In de live training is ruimte en tijd om dieper op de materie in te gaan en je ontmoet lotgenoten. De onderlinge herkenning blijkt vaak heel waardevol te zijn. Meer informatie en inschrijven > https://lnkd.in/eYxHie2E
Online training volwassenen (25 jaar)
Ben je ouder dan 25 jaar en kun je onze hulp goed gebruiken? Schrijf je dan in voor de online training ‘Uit het doolhof van narcistische mishandeling’. Deze is gepland om donderdag 10 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur. Meer informatie en inschrijven >
Track record
De jongerentrainingen zijn gebaseerd op onze trainingen voor volwassenen, die gemiddeld een 9,6 scoren en die inmiddels al ruim 30.000 slachtoffers actief hebben geholpen. Omdat er geen aanbod bestond voor jongeren, besloten we de inhoud van deze succesvolle trainingen om te buigen naar een vorm die aansluit bij de belevingswereld van deze doelgroep > https://lnkd.in/eYxHie2E
Help ons helpen
Ken jij een jongere of jongvolwassene die onze hulp goed kan gebruiken? Attendeer hem of haar dan op onze training! Zo bereiken we zo’n groot mogelijke groep mensen en geven we zoveel mogelijk jongeren de kans om de regie over hun eigen leven terug te pakken. Dank je wel!

3 reacties op “Psychische mishandeling in de jeugd > levenslange impact

 1. Was dit er maar toen ik jong was. Hoe waar wat hier staat.
  Inmiddels ben ik bijna 66 jaar en hét voorbeeld van de levenslange gevolgen van psychische mishandeling door mijn moeder – ‘moeder’ wat ook nog eens een groot taboe is. De gevolgen in mijn leven is een volkomen onnodige levenslange bijstand [uitkering]. In relaties [huwelijk] is alles mislukt wat er mislukken kan. Alleen toen ik zelf moeder werd kwam ‘mijn verdwenen zelf’ met kracht naar voren! Ondanks alles loopt er heden een dertig jarige jongeman rond die afstudeert op master in de kunsten en heel zelfstandig leeft en woont in het buitenland. Ik ben een trotse moeder.
  Ten leste achtervolgt moeder mij tot op de dag van vandaag – net toen ik dacht er succesvol vanaf te zijn!
  Ik ben een boek aan het schrijven. Dit mag niet verborgen blijven.
  De diepste ‘mantra’ die ik in mezelf heb gevonden als antwoord op de vraag waarom ik levenslang in de bijstand zit, is: ik mag niet slagen in het leven, ik mag niet genieten van mijn kwaliteiten… Oh, van wie mag ik dat niet? Van moeder…
  Moeder zei ook steeds ‘jij bent mislukt’. Ik geloofde dat ondanks dat ik voelde dat het niet oké is zoiets te zeggen tegen je dochter. Als ik geluisterd had naar dat gevoel…
  Alle jonge slachtoffers van psychisch geweld en mishandeling, ik wens jullie beter en ik geloof dat het wel goed komt nu er zoveel informatie is. Als je het eenmaal snapt ben je er snel uit.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.