Nieuw initiatief: workshop voor professionals

Dit is een bericht van Wilma

Een nieuw initiatief is geboren! We kunnen nu antwoord geven op de vraag die ons regelmatig gesteld wordt: doen jullie ook iets voor professionals? Therapeuten, huisartsen, praktijkondersteuners, psychologen, maatschappelijk werkers, mediators, advocaten ; diverse professionals komen met een vraag als: “Mijn cliënt heeft in haar omgeving met narcisme te maken, hoe kan ik haar steunen zonder zelf door de narcist ingepakt te worden?”

Met ons nieuwe initiatief willen we psycho-educatie geven over de kenmerken van narcisme en pathologie. We zullen kijken naar de kenmerken en omstandigheden van de slachtoffers van narcisme. We kijken vooral ook naar de communicatiepatronen en we staan stil bij het innerlijke kompas van de professional: zijn of haar gevoelswereld in contact met narcisme of psychopathie. Hij of zij leert gebruik te maken van zijn gedachten en gevoelens om slachtoffers van narcisme op een professionele wijze bij te staan.

Waarom dit nieuwe initiatief?

In de verhalen van slachtoffers én in de verhalen en vragen van de professionals horen we zo vaak het gevoel van machteloosheid doorklinken. En als er één ding in het contact met narcisten en psychopaten fataal is, dan is dat het gevoel van machteloosheid. We merken dat het werk van Het verdwenen zelf – de individuele trajecten, workshops en straks herstelwerkgroepen- slachtoffers enorm helpt om weer op te staan na de strijd met narcisme of psychopathie. Er komen veel berichten van slachtoffers waarin ze hun diepe ontroering verwoorden: “eindelijk begrijp ik door de website, en het boek van Iris wat er met mij aan de hand is”. Met dit nieuwe initiatief willen we een stem zijn voor de slachtoffers in de wereld van professionals. De stem van narcisme en psychopathie klinkt zo hard in onze oren, zodat het geluid van de slachtoffers volledig overstemd raakt. Slachtoffers hebben jarenlang hun dagelijkse strijd met narcisme of psychopathie gevoerd en het kan ze volledig lam slaan. Hun gedrag kan bij de professional vragen oproepen. De ervaring is dat slachtoffers dan ook met de professional de strijd aan moeten gaan. En daar hebben ze vaak geen energie meer voor.

We waarderen het enorm dat professionals zelf met de vraag naar ons toekomen: help ons helpen!

Enthousiast

Vier trainers van het netwerk, Gabriëla, Katja, Richelle en ik gaan zich inzetten voor deze workshop die regelmatig zal plaatsvinden. Wij hebben ervaring met de basis- en verdiepingsworkshops én met individuele trajecten en zijn hiernaast opgeleide therapeuten met veel ervaring in eigen praktijk.

De eerste workshop voor professionals vindt plaats op vrijdag 9 oktober in Bilthoven; hier vind je uitgebreide informatie. Deze eerste workshop wordt gegeven door mijzelf en de andere drie trainers. Vanaf de workshop hierna zullen er twee trainers aanwezig zijn.

Om de deskundigheid te kunnen waarborgen zetten wij ons in voor een accreditatie-aanvraag voor deze workshop. Help ons helpen, wijs professionals op ons nieuwste initiatief!

Wilma Trouwborst
Trainer basisworkshop en workshop professionals, en therapeut.

4 gedachten aan “Nieuw initiatief: workshop voor professionals”

 1. Ik ben blij met uw initiatief. Chronologisch ging het zo bij mij. Door wat mijn begeleider aangaf, vervolgens ontdekte ik de Amerikaans website family jealousy en las ik wat u schreef op internet. Daardoor ontdekte ik wat er met mij aan de hand was. En niet de diagnose etiketten die ik opgeplakt kreeg. Ik ben u dankbaar

 2. Ik juich het toe als slachtoffer, dat er hulpverleners meewerken. Kan een hoop schade schelen.
  Ik ben van plan bewijzen die ik heb verzameld aan mijn nieuwe huisarts af te geven enz
  Ben blij dit te lezen en zal dit zeker aan nieuwe huisarts doorgeven.
  Goed initiatief.

 3. Mooi!
  Vooral i.v.m. onderstaande:
  ‘Hun gedrag [=slachtoffers] kan bij de professional vragen oproepen. De ervaring is dat slachtoffers dan ook met de professional de strijd aan moeten gaan.’
  Ik wens jullie veel deelnemers.

 4. Misschien ook voor politieagenten, rechercheurs zodat je wanneer je melding moet doen niet alleen genoteerd wordt vanwege dossier vullen ook goed geluisterd wordt.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.