Niet geselecteerd voor de Divorce Challenge

Dit is een gastcolumn van Annemieke

Gisteren heeft het Ministerie bekend gemaakt wie er door mogen naar de volgende ronde. Het verdwenen zelf zit daar niet bij, en wat nog veel opmerkelijker is: geen enkele inzending die de problematiek rond narcisme en psychopathie aankaart zit bij de geselecteerde ideeën. Het expertpanel heeft duidelijk voor een andere insteek gekozen, onder andere voorstellen gericht op preventie en voorlichting, coaching en training van de ouders, versnelde procedures, school betrekken, etcetera.

Zie onderstaande link:
https://www.divorcechallenge.nl/nieuws/expertpanel-maakt-geselecteerde-voorstellen-voor-pitchbijeenkomst-bekend

Ik vind het bedroevend en ernstig om te lezen dat naar mijn idee de wortel van de problematiek niet wordt onderzocht en aangepakt. Het lijkt wel alsof men nog niet wil zien of kan geloven hoe groot de impact van narcisme en psychopathie is in dit hele gebeuren. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, omdat het bijna niet te bevatten is als je het zelf niet hebt meegemaakt. Toch vind ik het ook heel kwalijk, omdat deze challenge een kans was om een noodzakelijke verandering in de aanpak te bewerkstelligen.

Des te belangrijker is het dus dat we elkaar informeren en ondersteunen hoe met zogenaamde ‘vechtscheidingen’ om te gaan. En dat we door blijven gaan de gevolgen van narcistische mishandeling op de kaart te zetten. Het is duidelijk dat dat hard nodig is. Laten we erop vertrouwen dat het niet zinloos is, maar dat we, ook voor onze kinderen, een zinvolle bijdrage aan het geheel leveren door onze stem te laten horen en niet meer te verdwijnen.

Annemieke

32 reacties op “Niet geselecteerd voor de Divorce Challenge

  1. Ja want kinderen kunnen niet schuldig zijn en dan geldt het idee van twee schuld niet meer…daar komen mensen sneller voor in beweging, raken ze sneller van verontwaardigd.

  2. Hai allemaal,
    Ik begrijp het heel goed dat de uitslag van de Challenge frustrerend is en dat er behoefte is aan erkenning en actie. Het is teleurstellend, maar tegelijkertijd denk ik dat we niet afhankelijk zijn van het Ministerie of andere instanties. Volgens mij zijn we heel goed bezig op onze eigen manier onze boodschap uit te dragen en bereiken we daarmee steeds meer mensen.
    Het Verdwenen Zelf richt zich voorlopig op de workshops voor slachtoffers en professionals, de coaching en therapie vanuit het netwerk, en het uitbrengen van het nieuwe boek van Iris. Daar wordt ook uitgebreid ingegaan op complexe scheidingen.
    Het staat ieder natuurlijk vrij te doen wat hij of zij wil en we waarderen alle ideeën zeer. Als het Verdwenen Zelf in de toekomst ruimte heeft om er andere projecten naast te doen, zal er een oproep op deze site komen.
    Hartelijke groeten, Annemieke

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.