Terugblik 2015 en nieuwjaarswens


Lieve mensen,
Er is veel positiefs gebeurd in 2015. De website leeft enorm. Op iedere blog komen vele reacties. De website, blogs en reacties vormen een steun en bieden herkenning aan vele lezers.

Het werkboek van Iris vindt veel weerklank onder slachtoffers. Daarnaast merken steeds meer professionals het boek op en ook hun reacties zijn positief. Afgelopen jaar zijn er dertien basisworkshops gegeven en deze waren zonder uitzondering volgeboekt. Daarnaast zijn er vijf verdiepingsdagen geweest, met verschillende thema’s. De workshops worden door therapeuten en coaches uit ons netwerk gegeven.

Naast deze nieuwe verdiepingsdagen boden we ook voor het eerste twee andere projecten aan. Vanuit professionals bestaat er de behoefte aan gespecialiseerde training. De eerste workshop voor professionals was een succes en volgend jaar wordt deze workshop met regelmaat aangeboden.

In het najaar zijn we bij wijze van proef gestart met twee herstelwerkgroepen. De deelnemers zijn zeer positief, maar na een evaluatie hebben we besloten de herstelwerkgroepen niet landelijk te gaan aanbieden. Het blijkt organisatorisch en administratief een te veelomvattend project voor een organisatie als de onze. Maar het concept is goed en er is veel vraag naar en daarom zijn we in overleg met een partij die de herstelwerkgroepen in de toekomst wellicht aan wil bieden. Als hier meer over bekend is laten wij dit weten.

Iris is hard aan het werk aan haar vervolgboek. Daarnaast was en is zij intensief betrokken bij de coördinatie van nieuwe projecten. Mede hierdoor zal het boek later verschijnen dan is eerste instantie de bedoeling was.

Al met al was 2015 een intensief, maar succesvol jaar voor Het verdwenen zelf en we willen hierbij iedereen bedanken die betrokken is (geweest). Narcistische mishandeling is een vorm van mishandeling die vrijwel onbekend was. Mede door de blogs, de vele reacties op de website en de uitwisseling in workshops en andere groepen, voelen slachtoffers zich gehoord en begrepen. Dit vinden wij heel belangrijk en we zijn blij hiervoor een podium te kunnen bieden. Zowel de blogschrijvers als alle mensen die gereageerd hebben (ook op facebook), willen we hartelijk bedanken. En ook de mensen die achter de schermen betrokken waren; reuze bedankt!

Inmiddels zijn er 15 gespecialiseerde coaches en therapeuten door heel het land, die diverse individuele trajecten verzorgen. We willen jullie hartelijk danken voor jullie inzet, betrokkenheid en deskundigheid en kijken uit naar het vervolgen van onze fijne samenwerking in het nieuwe jaar. Ook de groepsleiders van de herstelwerkgroepen: bedankt!

Lieve mensen, houd ook het nieuwe jaar onze website en facebookpagina in de gaten. We wensen ieder een fijne jaarwisseling en veel goeds voor 2016!

Susan Veenstra en Mark Lindeberg

7 gedachten aan “Terugblik 2015 en nieuwjaarswens”

 1. Mooie woorden en veel dank! Jullie hebben mij op weg geholpen, de weg naar genezing!
  En Cleo, shouldn’t it be ‘goosebumps’?
  Gelukkig nieuwjaar aan alle gehavende mensen op deze website, samen staan wij sterker!
  Han.

 2. Jullie bedankt en vooral voor het werkboek van Iris. Dat heeft echt me ogen geopend en ik ben er nog lang niet maar de eerste stappen naar herstel zijn gezet. Op naar een positief 2016.

  1. Fijn voor je dat je voelt dat het uiteindelijk zal lukken! Ik ben ook nog niet klaar met het werkboek, maar de kantlijnen staan inmiddels al volgeschreven en het helpt mij écht!
   Een fijn 2016 voor iedereen hier, zonder jullie mails en bijdrages had ik het niet gered!

 3. Bedankt. Door jullie heb ik de moed gehad om uit een huwelijk te stappen die 22 jaar duurde en die mij niet veel geluk heeft gebracht bij het nieuwe jaar ligt een hele nieuwe toekomst voor mij open al is het wel met vallen en opstaan.

 4. Dat iedereen op deze site steeds meer mag ontdekken hoeveel kostbaars er in onszelf te ontdekken en te koesteren is ! Liefdevolle groet voor 2016 ! Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *