Radio-uitzending over psychisch geweld met het Verdwenen Zelf

Zaterdag 29 januari sprak de bekende interviewer Coen Verbraak op NPO Radio 1 onder andere met Tako over psychisch geweld en de ernstige gevolgen ervan. In de uitzending ook ervaringsdeskundigen Israël van Dorsten (een van de kinderen van Ruinerwold), journaliste Sasha Haasnoot en lokale politica Sun Yoon van Dijk.

Eerder verschenen er vanuit omroep Human al twee artikelen over psychisch geweld in samenwerking met het Verdwenen Zelf: Er is te weinig oog voor huiselijk geweld in vechtscheidingen en Waar blijft de strafbaarstelling van psychisch geweld?

Het is belangrijk dat psychisch geweld veel meer op de kaart komt in Nederland en het is mooi dat we als Stichting het Verdwenen Zelf hieraan konden bijdragen.

Luister de aflevering van de De Publieke Tribune over #pyschischgeweld via je favoriete podcast-app:
Apple Podcasts: https://t.co/qVSFluZkrV
Google Podcasts: https://t.co/IY2akXAxlX

 

De uitzending is ook te beluisteren als podcast via de website van HUMAN:

9 reacties op “Radio-uitzending over psychisch geweld met het Verdwenen Zelf

 1. Wat stoer zeg!! Een interview op Radio 1 – landelijke publieke zender!!

  Kan het zijn dat de link naar een Facebookpagina verwijst? Ik kom niet bij Human.nl terecht.

  Take care,
  SummerMoon

  1. Ja, een mooie stap weer voor ons als stichting en goed dat Human hier zo betrokken bij is.

   We hebben de link aangepast, als het goed is kom je nu direct op de juiste pagina.

 2. Ik vond het een fantastische uitzending. Herkenbaar, de ervaringsverhalen van Sasha en Sun. Bijzonder om Israel te horen en wat fijn dat hij zo goed herstelt, dat geeft hoop.

  Ik heb er veel aan gehad. Zo integer hoe Coen Verbraak het gesprek leidde. En fijn dat Tako Engelfriet wat context gaf en de website en boeken van Iris noemde, die hebben een grote rol gespeeld in mijn herstel en dit gun ik anderen ook.

  Via de link die Femke heeft gegeven kun je het terugluisteren, heb je dit nog niet gehoord zeker doen!

  1. Dit vond ik een heel opvallend fragment. Want hóe kon die geestelijke terreur die zo prominent en frequent zichtbaar was nou zoveel minder aandacht genereren dan de fysieke en seksuele mishandeling. Ik zag en voelde niets anders dan die zieke sfeer van intimidatie en onveiligheid. Van angst en onzekerheid.
   En wat een indrukwekkende foto van Israël. Zoals die foto van dat verdronken Syrische jongetje het symbool werd voor de immigratiecrises zou deze foto wat mij betreft het symbool voor geestelijke mishandeling mogen zijn.

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.