Eerste netwerkdag van 2023 groot succes

Aan Stichting het Verdwenen Zelf zijn 30 psychologen, therapeuten en coaches verbonden die ieder individuele begeleiding bieden aan slachtoffers van psychisch geweld.

Het netwerk is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening, naast de boeken van Iris Koops (Boeken van Iris • Het Verdwenen Zelf) en de trainingen (Workshops • Het Verdwenen Zelf) die wij aanbieden.

Drie keer per jaar organiseren we een netwerkbijeenkomst voor deze groep om kennis met elkaar te delen, ervaringen uit te wisselen en in te zoomen op thema’s die onze professionals vaker tegen komen in hun praktijk. Het resultaat is dat iedereen nieuwe inzichten mee terug naar huis neemt die helpen bij begeleiding van cliënten.

Afgelopen maandag stond de eerste netwerkbijeenkomst van dit jaar op de planning. De bijeenkomst werd afgetrapt met een interactieve werkvorm die heel mooi ‘in kaart bracht’ dat onze netwerkleden over het hele land verspreid zijn en dat ieder van onze specialisten beschikt over een brede kennis van één of meerder van onderstaande onderwerpen:

 • Begeleiden gevolgen jeugd met narcistische ouder(s) / complex trauma
 • Begeleiden van kinderen en jongeren
 • Begeleiden van ouders om hen te beschermen
 • Begeleiden bij ‘vechtscheidingen’ en omgaan met instanties
 • Begeleiden bij narcistische (ex)partner
 • Begeleiden bij (risico op) ouderverstoting
 • Begeleiden slachtoffers in de context van organisaties en groepen (bijvoorbeeld op het werk, in de kerk, sektes etc.)

Na de diepgaander kennismaking werd ingezet intervisie aan de hand van de aangrijpende documentaires Timekeeper (kindermishandeling en partnergeweld) en Fred et Marie / Marie et Fred (toxische partnerrelaties). De dag werd afgesloten met mini-workshops over de thema’s Ouderverstoting en het kernkwaliteitenquadrant.

Wij kijken terug op een geslaagde dag en zijn trots op onze organisatie die op zoveel facetten invulling geeft aan het begeleiden van slachtoffers van psychisch geweld en het informeren van professionals over hoe zij slachtoffers het meest daadkrachtig en doeltreffend kunnen begeleiden.

3 reacties op “Eerste netwerkdag van 2023 groot succes

 1. Het is zo mooi om te merken dat er al meer bekendheid wordt gegeven aan narcisme en de vaak jarenlange lijdensweg die volgt op narcistische mishandeling in al zijn vormen. Iris Koops heeft, met het aanzwengelen van deze stoornis en de gevolgen voor degenen die ermee te maken hebben, in mijn ogen met haar boeken de ogen van velen geopend. In mijn ogen verdient zij een lintje, haar boeken zijn een eye opener voor velen, waaronder ondergetekende.
  Met warme groet,
  Maria

 2. Bedankt dat jullie bestaan!. Jullie pakken met jullie een onderwerp op waar ze in de algemene ggz geen kennis lijken te hebben. Diagnoses stellen daar zijn ze goed in, het diagnosticeren van symptomen maar naar de context van het gedrag wordt niet gekeken. Ik was de symptoomdrager van het gezin en niet de Autist met identiteitsprobleem borderline trekken a typische persoonlijkheid stoornis etc. Geen enkele psychiater’psycholoog vroeg naar mijn gezin van herkomst. Ik was er zo heilig van overtuigd dat ik gek was en heb dat nooit als kritische noot geplaatst. Wat ook niet hielp was dat ik in mijn jeugd nooit werd geloofd en weggezet werd als moeilijk kind….

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden als we een nieuw bericht plaatsen? laat dan je naam en e-mail adres achter via dit formulier.