Vacature stagiair

Stichting Het Verdwenen Zelf ondersteunt slachtoffers van psychisch en emotioneel geweld via een uitgebreid dienstenaanbod. Grondlegger Iris Koops richtte Het Verdwenen Zelf in 2013 op en verwierf bekendheid door haar bestseller boeken ‘Herstellen van een narcistische mishandeling’ en ‘Je leven in eigen hand’. Naast de boeken biedt Het Verdwenen Zelf (online) workshops om slachtoffers de patronen van destructieve relaties te leren herkennen en hen via verschillende tools te ondersteunen bij het herstelproces. Zowel de boeken als de workshops zijn erop gericht lezers en deelnemers te begeleiden in hun groei, het (her)ontdekken of terugvinden en van zichzelf. Daarnaast bieden we ook individuele begeleiding.

De organisatie telt een staf van vier personen en een netwerk van circa 30 therapeuten en coaches. Een aantal van hen is ook trainer en verzorgt onze workshops. Naast de psycho-educatie aan slachtoffers bieden we een scala aan diensten voor professionals zodat zij slachtoffers gericht kunnen ondersteunen. Stichting Het Verdwenen Zelf is de enige organisatie die zich specifiek op deze problematiek richt. Wij zetten ons in om zoveel mogelijk slachtoffers te helpen en officiële erkenning voor de schadelijke effecten van psychische en emotionele mishandeling te krijgen. Onze missie is dat er ook politieke aandacht voor dit thema komt en dat er ruimte wordt gemaakt voor voorlichting en inbedding in het onderwijs, zodat in de toekomst werk kan worden gemaakt van preventie. Momenteel is het eerste boek van Iris Koops vertaald naar het Engels en starten wij over enkele weken met het uitbrengen van de vertaling en aanboren van de Europese markt.

Voor Het Verdwenen Zelf zijn we in de periode van september 2022 tot januari 2023 op zoek naar een:

Communicatie stagiair met designer skills en een talent voor social media

Sinds een aantal weken hebben we ons team versterkt met een communicatiemedewerker die stichting Het Verdwenen Zelf helpt bij haar positionering, identiteit en imago. Daarnaast werkt zij aan een promotieplan om de naamsbekendheid te vergroten en meer donateurs aan de stichting te binden. Ter ondersteuning van deze medewerker zoeken we een stagiair die van aanpakken weet. Een zelfstandige student die de plannen om de visuele identiteit van de organisatie te verbeteren kan helpen vormgeven door aansprekende content te maken. Denk hierbij aan aantrekkelijke afbeeldingen of filmpjes en infographics die we kunnen gebruiken op onze drukbezochte website of social media kanalen. Daarnaast willen we een slag maken in de verdere professionalisering van ons persbeleid. Ook daar kunnen we ondersteuning bij gebruiken. De stagiair ondersteunt de projectgroep Internationaal, waarmee we de vertaling succesvol in de markt willen zetten. Ten slotte kan hij of zij een waardevolle bijdrage leveren aan ons project ‘Jongeren & psychisch geweld’, waarbinnen we psycho-educatie en hulp bieden aan jongeren die slachtoffer zijn van psychisch geweld. Omdat de communicatiestrategie nu verder wordt uitgerold is er veel ruimte voor persoonlijke inbreng en ideeën.

Alle medewerkers van de stichting werken vanuit huis. Naast een wekelijks fysiek contactmoment met de communicatiemedewerker, zal de begeleiding verder veelal via online meeting platforms plaatsvinden. Het is dus belangrijk dat de stagiair zelfstandig en pro-actief kan werken.

Voor deze stageopdracht bieden wij de reguliere stagevergoeding.

Lijkt het je leuk om mee te bouwen aan de bekendheid en groei van een maatschappelijke organisatie die zich inzet om de vele slachtoffers van emotioneel en psychisch geweld die ons land telt te ondersteunen in hun reis naar herstel? Neem dan contact met ons op via jolanda@verdwenenzelf.org. We horen graag van je!