Veilig surfen en mailen

Het kan zijn dat je nog samenwoont met een narcistische of psychopathische partner. Dan is het belangrijk om je digitale veiligheid in acht te nemen. Op deze pagina zijn een aantal veiligheidstips opgenomen, die zijn opgesteld door een ervaren computerdeskundige. Het komt vaak voor dat met name psychopathische ex-partners, dreigen met het instellen van afluister- of kopieersoftware. Hier wordt ook op ingegaan.

Tips om veilig te communiceren:

Het beste is een computer waar alleen jij toegang toe hebt, of een die je alleen deelt met mensen die je vertrouwt. Voor een E-coachingstraject is dit essentieel. Als dat niet kan, maak dan gebruik van de volgende tips:

 • Gebruik een e-mail adres wat je alleen zelf kunt lezen. Een gratis web e-mail adres kun je op diverse websites aanmaken, zoals GMail, Outlook en Yahoo mail. Het voordeel van webmail is dat er geen berichten op je computer opgeslagen worden.
 • Als je browser erover beschikt, zet dan voordat je naar je webmail provider surft de “private browsing” aan. In Internet explorer heet dat “InPrivate”, in Firefox en Safari “Private browsing”, in Chrome “Incognito” en in Opera “Private tab”. De browser wist dan de historie en de bezochte pagina’s zodra je deze sluit. Gedetailleerde instructies voor de meest ganbare browsers (in het engels): Anonymous web browsing
 • Alle webmail sites vragen om een password. Let erop dat dat niet door je browser wordt opgeslagen, want dan heeft iedereen die toegang heeft tot je computer ook toegang tot je webmail. Nog beter is om in je browser het opslaan van wachtwoorden helemaal uit te zetten.
 • Wis de browserhistorie na elk bezoek aan je webmail provider. Dit is niet nodig als je private browsing gebruikt, maar wel als je dat vergeten bent aan te zetten. Het wissen van de historie kan argwaan wekken, alleen Firefox heeft een optie om de historie in een periode te wissen, zoals het laatste uur. Gedetailleerde instructies: How to clear history
 • Als je beschikt over een eigen computer, waar de narcist niet fysiek toegang toe heeft, laat je dan niet bang maken door dreigementen. Het kennen van bijvoorbeeld iemands ip-adres is volstrekt onvoldoende om toegang te krijgen tot een computer.
  Het op afstand installeren van spyware of doorzoeken van een computer vergt specialistische kennis.

Heb je nog specifieke vragen over je digitale veiligheid, neem dan even contact op.

27 gedachten aan “Veilig surfen en mailen”

 1. Hallo,
  Ik lees dat dit hoofdstuk tot stand is gekomen mbv een ervaren computer deskundige.
  Ik heb jaren samengewoond met een gediagnosticeerd psychopaat. Deze heeft mijn android telefoon geheel gebruiksklaar gemaakt vlak voor alle ellende van deze persoon aan het licht kwam. Ik vermoed nu dat er spyware op mijn telefoon zit, maar ik heb geen idee door wie ik dit na kan laten kijken. Ik heb al meerdere virusscanners op mijn telefoon gezet; AVG, Norton en Avira. Deze vinden niets.
  Is het misschien mogelijk om mijn telefoon na te laten kijken door de computerdeskundige die geholpen heeft met dit hoofdstuk?
  Vriendelijke groet,
  Faya

  1. Hoi Faya,
   Excuses voor de late reactie, ik moest je vraag aan die persoon voorleggen. Wat een vervelende situatie! Het is inderdaad mogelijk dat je ex op je smartphone apps geïnstalleerd heeft, die bijvoorbeeld al je inkomende en uitgaande e-mails en sms’jes doorsturen. Die worden niet door virusscanners gezien. Het is dus zeker raadzaam om je telefoon na te laten kijken, helaas is dit een verregaand specialisme dat niet elke computerdeskundige beheerst. Misschien kun je teruggaan naar de winkel waar je je android telefoon gekocht hebt, en het daar voorleggen. Via een een snelle googlesearch zie ik dat androidtelefoons qua beveiliging vrij kwetsbaar zijn. Er zijn vast specialisten te vinden die je hiermee kunnen helpen. Je kunt altijd een andere telefoon overwegen, maar hier heb je natuurlijk zelf ook al aan gedacht.
   Succes ermee, en sterkte
   Iris

 2. Inmiddels leef ik 15 jaar samen met een Narcist, ik ben er echter pas een jaar geleden echt achtergekomen toen mijn vrouw mij er herhaaldelijk van beschuldigde dat ik zelf narcistisch zou zijn. Na twee keer daarvan beschuldigd te zijn heb ik even een uurtje zitten lezen op internet, en toen zijn mijn ogen pas echt open gegaan…………. Inmiddels zit ik midden in een scheiding, met alle bekende ellende die daarbij hoort.
  Een van de dingen is natuurlijk dat zij altijd probeert te achterhalen wat ik op een computer of smartphone heb gedaan, heb gelezen en probeert bewijzen te verzamelen van “mijn slechte” gedrag. Hierdoor ben ik inmiddels, maar ook omdat ik vanuit mijn beroep veel te maken heb met beveiliging van computer systemen, ervaren in het uitwissen van mijn sporen……..
  In het geval dat iemand denkt dat zijn smartphone is gemanipuleerd door een narcist, of denkt dat de narcist alle e-mail en sms berichten laat door sturen dan kan jij heel simpel naar de instellingen van het apparaat gaan, en daarin kiezen voor de optie om het apparaat terug te zetten naar de fabrieks-instellingen. Dan ben je er zeker van dat alle later geïnstalleerde “spy” programmetjes verwijderd zijn. Het leukste is omdat te doen waar de Narcist bij is, aan zijn / haar reactie is dan direct duidelijk of het wel of niet nodig was om het apparaat terug te zetten naar fabrieks-instellingen, pas wel op voor fysiek geweld! Als het even mogelijk is probeer dan zijn of haar gedrag vast te leggen met een camera / video. (belangrijk om zelf bewijs te verzamelen over hoe de narcist zich gedraagt)
  Vraag dan ook gelijk aan de narcist wanneer hij / zij psychologische hulp gaat zoeken voor zijn / haar gedrag, je zult direct een antwoord krijgen dat dat niet nodig is, volgende bewijs dat je later kan gebruiken. Inmiddels heb ik gisteren 7 GB aan filmpjes met wangedrag van mijn narcistische vrouw bij de politie afgeleverd nadat zij aangifte van bedreiging tegen mij had gedaan. (Gelukkig had ik haar enkele maanden geleden gefilmd toen zij mij wilde straffen door eerst met een bijl door het huis te lopen, waar de kinderen bij waren, en vervolgens met de bijl mijn auto kapot moest slaan).
  De meeste smartphones kunnen alle gegevens versleutelen, direct instellen nadat het apparaat is hersteld naar zijn oorspronkelijke toestand, daarna instellen dat jij op afstand alle gegevens kan wissen dit is een diefstal beveiliging, de dief zal in jou geval waarschijnlijk je narcistische partner zijn, ik spreek uit ervaring. Stel geen toegangs beveiliging in, en wanneer jij in de gaten krijgt dat jou narcistische partner “weer” jou smartphone aan het controleren is dan wis je alles snel door de diefstal beveiliging te activeren vanaf een PC. (probeer ook nu weer zijn / haar gedrag vast te leggen).
  Ik weet dat het gevaarlijk kan zijn om het gedrag van een narcist te filmen, eigen ervaring en een paar verwondingen, vele vernederingen en blauwe plekken verder, maar het geeft jou uiteindelijk de macht waar een narcist (tenminste die van mij en hopelijk snel mijn ex partner/narcist) waarschijnlijk heel bang voor is.
  Verzamel zoveel mogelijk e-mail adressen van mensen waarmee de narcist communiceert, dan kan je indien nodig al het film materiaal openbaar maken, en een link naar de filmpjes naar zijn contacten sturen. (ik heb het nog niet hoeven doen, maar het is een ideaal dreigement wanneer de narcist jou bedreigt, de narcist is heel bang dat zijn wangedrag openbaar word gemaakt)
  Ik wens iedereen die te maken heeft met een narcist heel veel wijsheid en sterkte toe, maar bedenk dat jij echt slimmer bent dan die narcist die jou gevangen houd, en bedenk dat er mensen ontsnappen aan de best beveiligde gevangenissen op aarde………..

  1. Dag NVT, ik las je bericht, Waw wat heb jij al meegemaakt. Filmen zonder toestemming mag nu toch niet(meer) en filmpjes mag je toch ook niet verspreiden? Ik zou dus te bang zijn om te filmen omdat ik denk dat het illegaal is en ik daarvoor vervolgd zou worden. Of niet?

 3. Ik ben er via een vriendin op gewezen dat mijn partner eventuele narcistische trekjes zou kunnen hebben. Ik ben toen via internet eens gaan kijken wat narcisme nu precies in houdt en tot de conclusie gekomen dat ik dus al 18 jaar inmiddels samenleef met een narcist. Ik heb inmiddels aangegeven dat ik de relatie wil beeindigen, maar daar verzet hij zich dus met hand en tand tegen. Hij houd zo ontzettend van me en wil me niet kwijt en kan niet zonder me enz, enz.. We hebben 2 kinderen en ik wil voor hun het allerbeste en wil ze ook niet in de steek laten. Maar waar moet ik in hemelsnaam aankloppen voor hulp voor bijv een andere woning ed?????

  1. Beste Christine,
   Bedankt voor je bericht. Ik raad je echt aan om het boek van Iris te bestellen. Hier lees je concrete adviezen in hoe je de scheiding het beste door kan zetten, hoe je met de manipulaties van je partner om kunt gaan en welke hulp je verder in kan zetten. Wat betreft zoeken naar een andere woning; zoek een maatje die je met deze praktische zaken kan helpen. Zorg dat je goed geinformeerd bent, lees het werkboek. Dat geeft je al een dosis kracht en veel inzichten die je nodig zult hebben.
   Sterkte ermee,
   Susan

 4. Ik probeer steeds meer mijn grens aan te geven na mijn ex. Laatst kreeg ik een mail mbt ons kind, hierop reageer ik door me graag aan de gemaakte afspraken vast te houde. Krijg dan een reactie dat ik de mail verkeerd begrepen heb en opeens komt er een heel ander verhaal na voren wat hij eigenlijk bedoelde. Ik spreek hem hier zo op aan. Dan is het alleen uhm uhm en maakt met mij de afspraak dat we het zo doen als altijd. Paar uur later krijg ik een mail, dat hij toch niet akkoord is. Ik spreek hem een dag later hierop aan en spreek uit me te willen houden aan de gemaakte afspraken omdat dit in het belang is van ons kind. Zijn reactie is dan als Jij dit wil. Leg nogmaals uit dat dit in belang van ons kind is. Oke we spreken af te blijven bij onze afspraak. Prompt heb ik een paar uur later weer n mail mef weer een andere reden.
  moet ik hierop blijven reageren, word er niet goed van. Hij draait het zo alsof ik niet aan belang van ons kind denk. Ben ook bang niet te reageren omdat ik bang ben dat hij dit tegen mgaat gebruiken. Hoe kan hij zichzelf serieus nemen als hij iedere keer een andere reden aangeeft. Heeft iemand tips?

  1. Beste Pip,
   Dank je voor je reactie. Deze mail vraagt om een grens. Jouw ex wil telkens jouw grenzen omver walsen. Omdat het om je kind gaat, reageer je steeds. Je wil meewerken in het belang van je kind. Kinderen hebben het meest belang bij dat alles gaat zoals afgesproken is. Jij weet dat je het doet in het belang van je kind. Houd dat gevoel vast. Mail terug: ‘We spreken het zus of zo af. Ik ga ervan uit dat je je daar aan houdt. Ik lees mijn mail pas weer ………( na de afspraak)’. Zo kader je het in. Je kunt het nog duidelijker inkaderen :’ Vanaf….datum…. lees ik jouw mailtjes op maandag en donderdag’. Hij weet waar hij aan toe is en jij krijgt ruimte.
   Succes ermee,
   Susan

  2. hoi pip
   Ik heb 3 kinderen met mijn ex man. heb ook duidelijke afspraken vastgelegd. ik moet hem ook steeds erop wijzen over de afspraken.
   maar hij heeft mijn kinderen totaal gehersenspoeld. En nu ben ik degene die mijn ex man heb mishandeld.
   er is niet veel advies voor vrouwen die kinderen hebben met een narcist.
   Als iemand mij advies zou kunnen geven zou mij dat enorm helpen.

   1. Hoi Pip,
    Je zit als het ware gevangen, maar dat heb je zelf intussen ook ontdekt helaas. Een narcist zal altijd alles in het werk stellen dat hij (of zij) de controle over jou indirect of direct behoudt. Voeding voor hem om te kunnen leven, te kunnen overleven, maar de narcist weet dat zelf niet en heeft ook 0 zelfreflectie. Probeer daar vooral niet op in te spelen, dat werkt juist tegen je. Het is zijn leegte, zijn onzekerheid. De narcist kan het zelf niet voelen, zal het ook nooit voelen. Probeer de narcist dat vooral niet wijs te maken (Dat was mijn valkuil tot in den treure). Juist als je denkt dat je hem(of haar;)) op zijn punten wijst zal de narcist aan je blijven kleven. En dan op zo’n manier dat jij de enige bent die dat doorziet, maar meestal ook nog met vraagtekens of je het wel goed gezien hebt, of dat het toch ook aan jezelf ligt. Het is een vicieuze cirkel. Je zult nooit van hem afkomen of ooit met hem normaal contact hebben zoals dat kan met mensen die niet narcistisch zijn. Een narcist is nooit redelijk, empatisch of wederkerig. Het gaat altijd alle kanten op.
    Omdat je kinderen hebt met hem zul je zien dat je altijd het onderspit delft, maarrrr een soort van contact kan wel! Ik hoop van harte voor je dat hij snel een nieuwe partner heeft die hij leegzuigt, waar hij zichzelf mee voedt en dat jij dan op de achtergrond verdwijnt. Daar heb je zelf ook invloed op, maar dat moet je leren. Ik weet dat het vreselijk klinkt, want je wil graag dat anderen hem doorhebben. Dat is het laatste waar je je mee bezig moet houden. Je moet je vooral bezig houden hoe narcisme werkt! Op de achtergrond kun je een narcist een beetje sturen zeg maar, of meer je eigen plan trekken, achter de schermen je eigen werk doen zonder dat de narcist het doorheeft. Het is ingewikkeld, maar er is een weg. Eigenlijk geldt dat voor elke narcist. Als je het allemaal doorhebt herken je het snel en weet je ook hoe je moet reageren, of eigenlijk hoe je vooral niet moet reageren. Wat ik je aanraad is om jezelf tot in detail te gaan verdiepen in narcisme (narcistische persoonlijkheidsstoornis). Als je helemaal doorhebt hoe narcisme werkt zul je zien dat je begint te begrijpen hoe je er mee om moet gaan. Blijf vooral ook onder zijn radar vandaan: Laat geen emotie zien, liefst geen contact en anders hou je het kort en bondig, zonder enige vorm van emotie (reuk-kleur-en smaakloos). Zorg er ook voor dat ‘medestanders’ van de narcist zich over jou uitlaten tegenover de narcist. Alles wat hij van je hoort zal hem triggeren.
    Probeer vooral niet je gelijk te halen of hem te wijzen op afspraken. Probeer hem er zo ‘op te wijzen’ dat hij zich vooral niet aangevallen voelt of terechtgewezen voelt. Doe alsof je neus bloedt.

    Heb je wat aan mijn reactie? Ik hoop het van harte! Het is zo’n eenzaam bestaan.. maar dat kun je doorbreken. Lees het boek van Iris! Hou het bij je in de buurt en lees er regelmatig in. Verdiep je.

    Heel veel succes lieve Pip,
    Groetjes M.

    1. Dag M,

     Ik las je bericht en had er ook veel steun aan.

     Doen alsof je neus bloedt, zoals je schreef, en niet wijzen op de afspraken: hoe doe je dat? Ik denk aan de situatie wanneer N hulpverleners om de tuin leidt (zij kunnen zelf de leugens niet detecteren of checken, balen van de verwarring en nemen de makkelijkste weg?). En wanneer hij aanbevolen hulp voor de kinderen blokkeert, ttz toestemming als co-ouder weigert of maanden of jarenlang uitstelt?

     Of is het dan net belangrijk om hem toch te confronteren (met de gevolgen vandien)?

 5. Hoi Pip, heel herkenbaar dit. Onthou goed dat een narcist alles bij elkaar liegt en bedriegt zodat je aan jezelf gaat twijfelen. Niet doen dus, kies voor jezelf en je kind en maak je definitief los van hem. Mijn bijna ex liegt zelfs tegen z”n eigen kinderen, geloof hem niet, hij zal altijd blijven proberen de controle weer over je te krijgen dat doet die van mij ook. Maar nu hij ziet dat ik daar niet meer in trap probeert hij mij het leven behoorlijk zuur te maken, maar ik laat me niet klein krijgen. Sterkte meid en nogmaals kies voor jezelf en bescherm je kind

 6. Hallo allemaal,
  Wat mij opvalt is dat er geschreven wordt over manlijke narcisten. In mijn geval gaat het over een vrouwelijke narcist. De ex vrouw van mijn zoon. Hij heeft na 10 jaar geestelijken en lichamelijke mishandeling de knoop doorgehakt om voor hem en de kinderen een einde te maken via een scheiding. Maar de hel blijft doorgaan. Nu na twee jaar strijden via rechtbanken kinderbescherming zijn altijd de kinderen aan hem toegewezen. Kinderen en ouders staan nu onder toezicht. Het is een groot probleem om de instanties in te laten zien dat ze met een narcist te maken hebben. Voor mijn zoon blijft het vechten om een rustig en geregeld leven voor hem en de kinderen te krijgen. Ik heb nu het werkboek besteld om ” hoop ik ” zijn eigenwaarde weer terug te krijgen. Hij doetenorm zijn best en wij proberen hem zoveel mogelijk te steunen.
  Moeder en oma

  1. Ja vaak gaat het over mannelijke narcisten, maar ik herken u verhaal, ik ben na 15 jaar gescheiden van een vrouwelijke narcist, en ook hier is de kinderbescherming erbij betrokken.
   Mijn kinderen zijn al sinds mei ’15 niet meer met hun moeder mee geweest.
   Kortom ja er zijn zeker vrouwelijke narcisten, en die richten net zoveel schade aan als mannelijke narcisten, en ja in beide gevallen blijft de hel doorgaan!

  2. My situation is complicated, I have a big file about violence at home since a year ago and its getting worse day by day (narc husband).

   My kids and I can’t live anymore in this situation, i have been in contact with many associations for help including Veilig Thuis and my huisarts, no help at all, they keep telling me to work out in my marriage.

   Was an occasion where we had a discussion because he didn’t allow my older kid go to the school so i went to the school, had to explain the situation to the director, they call the police as well after they realize the psychological violence we are living.

   We are living in a circle of violence with yelling against my kids, he hit my kid once with a belt and a slap then in the face, red flags, I passed out but now he is getting physically violent at me, snatches things from my hands and yesterday was really rough, he got really angry because I was wearing his jacket and started to pull it very hard, I thought he would hit me just because it was his jacket.

   I said I’ll call the police if you touch me again like this and then he kicked me out of his house, told me I have 1 week to go.

   I work at home and he said I can’t work anymore here because is his house, he said my life will become a nightmare from now on.

   I can’t live anymore likes this, I want to get a visa claiming psychological and physically violence against me and my children.

   There are more actions and situations that makes us feel fear at him, now i see that he can’t control himself and I’m afraid for me and my children.

   I want to live in a peaceful environment for my kids, they are 12 and 10 now, we don’t want to go back to México where is really dangerous for kids and a woman, so we want to get independent visa and live separate now.

   Thanks in advance for your time reading and support

   1. Dear A., what a serious situation for you and your children. It must really be though that our institutions are not listening adequately. Most institutions in the Netherlands do not respond to calls of psychological violence (as it’s usually not punishable by law). I am sorry that I cannot really help you in this situation, but calling the police for an ‘aangifte huiselijk geweld’ would be an advice. Tell them of the physical violence (‘mishandeling’) and his threats, take the proof with you if you have that. If you want to run away or if he kicks you out of the house please call Veilig Thuis and tell them that you fear for your physical self and that you end up on the street now with your kids. They ought to provide you with a safe place (a ‘Blijf-van-mijn-lijf-huis’ or another safe place at a ‘maatschappelijke opvang’).

   2. Dear A. I hope you and your children are ok and safe. First thing, seems, is to get a good immigration lawyer to advise you re. your possibilities of staying in this country on your own. If you have little income the lawyer will be partially paid for by the government. But if you and this man are an economic unit, that may be difficult. But make an appointment nevertheless – because in many places the first appointment is for free (but check) + they can maybe also advise you how to pay. For the rest: all organisations will send you back to ‘veilig thuis’ – they are your only option… One of the key-concepts, that the UK has made laws about + Holland has not, is coercive control. If you are scared enough the person threatening you will have to use/ show less and less violence, because you comply inside your head = the violence is always there (for you) but invisible for the outer world. Maybe it helpt you to read about coercive control and the laws in the UK before you speak again to Veilig Thuis…

 7. Ruben, ik hoop dat jouw kinderen oud genoeg zijn om te mogen beslissen waar zij mogen wonen. Mijn kleinkinderen zijn nog maar 9 en 5 jaar en moeten naar de moeder van de rechter die bezoekrecht heeft. Het is verschrikkelijk Hoe zij worden gemanipuleerd en daarDoor geestelijk worden beschadigd.

 8. Wat ik voel dat sommigen je zwakke plek aanvoelen en die aanvallen. Zoals eigenschappen opnoemen die de narcist ook zou geven. Het lijken wel copycats van de narcist die hun nadoen. Zouden dat flying monkeys kunnen zijn die supporters zijn van de narcist die alles kritiekloos geloven of uit zijn op machtsmisbruik. De flying monkeys zijn hun aanhangers die het misbruik mogelijk maken.
  Het beste is om een echte vriend te hebben maar mensen die in een relatie leven met de narcist zitten opgesloten en hebben weinig contacten meer met de buitenwereld en hebben weinig sociale contacten. Die weinige contacten die je nog hebt die zien het niet en die zien ook niet hoe de narcist is dan dat het slappe softies zijn en lampenpitten. Ze zien het niet aan je waar je mee zit, en waar je in zit. Sommigen denken echt dat jij diegene bent die ziek is en waar iets aan mankeert. het is een opluchting om iets te lezen over dit onderwerp zodat je het kunt herkennen en dat de erkenning nabij is. Survivors en peergroepen en mensen die als boegbeeld dienen en als houvast Echte vrienden die geen contact hebben met de narcist. Diegene die wel contact met de narcist hebben zal hun bewerken en wil de held en de redder uithangen ook bij medisch personeel zoals artsen en verpleegkundigen en die overreden. Verder willen ze je lichaam ook nog wel in beslag nemen, evenals je ziel. Het zijn moordenaars van de ziel. S.O.S. save our souls is er niet. Rechters zouden er ook meer van moeten weten. Ik geloof best wel dat er mensen zijn die anderen nog een trap na geven. Zo heeft men het over victimblaming en blameshifting ook zoiets wat hier mee te maken heeft en die smearcampaigns gedaan door de narcist en de flying monkeys. Ik zat wel eens op de site van Sacha stone en Inner integration Surviving from thriving en Petra Joy van Deyl met een rijke ervaring op het gebied van narcisme, en het misbruik en de gevolgen om te weten waar je staat, en dat je er niet alleen voor staat. Hoop dat mensen zich hier in herkennen tijdig ontdekken en het liefst voorkomen. . Sommigen denken dat een narcist makkelijk te herkennen is maar ze geven wel tips als red flags zoals lovebombing, en waar je op moet letten als je een date met iemand hebt. Daar waar de alarmbellen moeten gaan rinkelen als je iemand tegenkomt. Ze willen je naar de spreekwoordelijke donder helpen.De meesten zien hun aan voor gezellig behulpzaam en vriendelijk maar dat is de buitenkant alleen maar en dat is een oppervlakkige beoordeling , want ze maken hun niet mee binnen vier muren mee. Je zit er maar mee. Ze kunnen het zich niet voorstellen waar je mee zit en in welke gevangenis je dan zit. Het is om er letterlijk misselijk van te worden. Dat het bij sommigen zo lang heeft geduurd voordat ze het herkenden. Het was allemaal lucht, en hot air.
  Mijn jongste zus begon op de middelbare school in de derde klas zo raar te doen ze liet mijn moeder briefjes schrijven om te spijbelen van gymnastiek en dan schreef mijn moeder een briefje met handtekening zonder dat ze iets mankeerde. Ze vernederde en schreeuwde ook heel erg tegen mij en dacht dat ik het pispaaltje was en niemand zei er wat tegen. Ook zei een lerares dat het zo niet goed zou komen als ze zich zo gedroeg want ze misdroeg zich ook nog zo in de klas. Het was bijna goed genoeg voor reclassering en buro halt. Ik dacht eerst het lijkt wel een psychopaat. Ze kon bevroren en overtuigend liegen. Goed met kwaad vergelden en het had bijna kenmerken van de satanskerk. Vroeger was ze populair bij anderen en drong zich vaak op de voorgrond. vaak uitte ze ongegronde beledigingen tegen mij. Het was bijna niet om vol te houden. Narcissistic rage zou ook voorkomen bij manische depressieve psychose bipolair met almachtswanen fantasieen van grootsheid. Soms deed ze zich voor als alwetend. Decadent en asociaal zonder respect voor de waarheid te tonen en gedroeg zich onbillijk. Niets van wat je deed was goed genoeg en er mankeerde altijd wel iets aan hoe goed je het ook deed. Ik kon er bijna niet meer tegen. ik meende wel eens dat een overbuurman vroeg of ik er nog wel tegen kon dus ik had nog wel wat hoop dat anderen het zouden zien want het is vaak zo dat ze je weer zo zien en dat je een tegen allen bent en dat je zo alleen bent met dat gevecht in de relatie tot de narcist en dat sommigen niet weten waar ze in terecht gekomen zijn. dat ze gek worden genoemd terwijl zij hoog empatisch begaafd zijn en h.s.p. en de tegenpool is de narcist en de psychopaat en Dark tetraid persoonlijkheid.het lijken spannende mensen ondernemend vernuftig vermakelijk maar zo zien anderen hun maar in werkelijkheid heel saai verveeld en als je er mee om gaat ongenietbaar. Mij is altijd gezegd dat ik iets had terwijl ik goed door die testen gekomen ben, en heb geen dark traid persoonlijkheid. Ze schilderden mij af als een monster of een spook. dan zeggen ze dat die testen maar een moment opname is maar dat kan niet omdat de kern van de persoonlijkheid nog wel in tact is. .

 9. Ik heb hier alles gelezen, zoals ikzelf nu 5 jaar in het web zit… De laatste tijd zo bang dat ik het niet ga halen. Mijn lichaam is volledig uitgeput. Fysiek heeft hij dingen gebroken bij me, blijvende handicap, hartproblemen. Al mijn vermogen weg, 6 eigendommen en hij blijft doorgaan, eenzaam opgesloten. Het enige dak dat ik nog heb is mijn gsm. Ook mijn dochters heeft hij bewerkt. En gelijk waar ik sta op te kijken, flirt hij met vrouwen en meisjes van 16 jaar tot 80 jaar en het lukt altijd. Stiltebehandeling. Alle verwijten… De eerste jaren was ik ingestort en weende ik. Heeft mij zodanig aangepakt, ik durf nooit meer te wenen. Ik schrijf alles op. Zodoende moest mijn lichaam het begeven, dat mijn kinderen weten wat er met hun moeder gebeurd is. Zoals zijn uitspraken ‘ik ben in staat om jou te doden’… Stelen en nog duizenden andere dingen. Brand allen een kaarsje. Ik leef graag, dat ik hier uit geraak.

  1. Je kan daar hopelijk weg L! Heb je niemand waar je mag onderduiken? Ik weet het is moeilijk, het heeft mij 5 jaar geduurd om te durven weggaan, maar je kan het!

 10. Toen mijn ex en ik nog samenleefden, hadden we maar 1 computer. Ik wisde inderdaad mijn browsergeschiedenis en deed zoals hierboven staat. Maar mijn man installeerde spyware op de computer. Dat is bedoeld om het surfgedrag van kinderen te registreren. Daarmee kon hij precies zien wat ik deed op de computer en ook kreeg hij daarmee de wachtwoorden van mijn e-mail. Dus bovengenoemde maatregelen beschermen zeker niet volledig!
  Beste een eigen computer. En ook aan te raden om bijvoorbeeld naar de bibliotheek of zo te gaan om veilig te surfen.

 11. Hallo, ik heb nu hetzelfde intense probleem met (inmiddels alle 3 mijn telefoons waarvan 2 Apple iPhone zijn maar ook deze door mijn partner via een telecombedrijf waar hij connecties heeft vooraf aangepast/ingesteld op een zeer professionele wijze zodat het software van Apple/Android(Samsung) lijkt. Hij heeft hierdoor toegang tot al mijn persoonlijke gegevens bankzaken didgi d e-mails e hardware van mijn bionetrische gegevens zijn gekopieerd 2de als mijn paspoort gegevens etc. Whatsapp en internet is bewerkt (zoals in China en Korea waar besloten word wat mensen te zien krijgen wanneer zij op internet gaan) dus ik kan geen kant meer op inmiddels al enige maanden (november vorig jaar). Ik heb enkele bewijzen gebonden van benoemde en dit willen veiligstellen en vastleggen dmv screenshots en ook enkele hiervan r mijn moeder haar email verzonden destijds maar op beide telefoons werden alle bewijzen letterlijk onder je neus gewist (lees Wi-Fi netwerk wat bekend is bij mijn partner waar hij dus toegang tot heeft gehad en nu ook toegang heeft tot al mijn ouders hun documenten en bankzaken en persoonlijke zaken waar veel schade mee kan aangericht worden dus) ik ben erdoorheen….Ik kan al een suïcide poging algedam .En zit momenteel zonder hulp in crisissituatie op een verwijzing naar jellinek te wachten maar ik wil graag contact krijgen met heen hulpverlener die mij begrijpt en die deze narcistische problematiek herkend en begrijpt want ik ben echt op mijn laatste restje en eigenlijk er al lang overheen…op kapot en totaal verward en zonder financiële middelen om mogelijkheden tot het checken van alle telefoons als die vab mijn oudets en of nieuwe telefoons aan te schaffen (heb al 3 abbbonnementrn en verder geen netwerk meer om op terug te vallen…. Dit schrijf ik nu dus ook terwijl ik weet dat dit vastgelegd word want vind regelmatig screenshots terug die ik niet gemaakt heb o.a. en die dan weet verdwijnen. Maar ik heb geen keuze meer want ik wil eigenlijk niet dood voor mijn ouders maar kans hebben om dit enigzins te overleven. Ik weet niet wie dit leest…maar aub help me…. En sorry voor deze noodkreet maar ik kan echt niet meer :”( let op, alle manieren van communiceren online als telefonisch word dus afhuisterd en of gelezen dus ik weet geeneens meer hoe ik eigenlijk om hulp moet vragen en of goede hulp kan krijgen zonder dat hij het weet.. Aub help….. iemand…….

  1. Beste Anoniem,

   Wat heftig voor je dat je in deze ernstige situatie terecht bent gekomen! Het is echt niet eenvoudig wat je moet meemaken, waar je niet voor gekozen hebt, en wat je nu helaas moet doorstaan.

   Wij weten zelf niet veel over online mishandeling of cybergeweld maar wellicht is deze site iets voor je, als je er bij kan op een veilige wijze: https://safetyned.org/. Zij bieden steun en hulp voor als je cybergeweld meemaakt en hebben een helpdesk die je kan bellen (of mailen).

   Als je coaching of therapie wil van een professional die narcistisch misbruik begrijpt, kan je ook op onze site kijken: https://verdwenenzelf.org/hoe-kan-ik-je-helpen/. Je krijgt dan een lijst toegezonden van therapeuten, psychologen en coaches die gespecialiseerd zijn in narcistische mishandeling.

   Heel veel sterkte gewenst,
   Tako

Geef een reactie

Alleen de voornaam of een pseudoniem wordt bij plaatsing gebruikt. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reacties.

Bij het plaatsen van een reactie ga je akkoord met de richtlijnen. Op basis hiervan worden de berichten ook gemodereerd. Het kan daardoor enige tijd duren voor je reactie zichtbaar is op de website. Stichting Het Verdwenen Zelf behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen of niet te plaatsen.