Vacature: vrijwilliger communicatie

Stichting Het Verdwenen Zelf biedt sinds 2013 voorlichting, training en (individuele) coaching aan slachtoffers van psychisch geweld/dwingende controle en alle professionals die met deze slachtoffers in aanraking komen. Dat doen we via de bestseller boeken van Iris Koops, workshops en begeleiding via ons landelijke netwerk bestaande uit 30 gespecialiseerde behandelaren. Ons doel is om slachtoffers de kennis en kracht te geven om de regie over hun leven weer in eigen hand te nemen én om de schadelijke impact van deze meest voorkomende vorm van mishandeling op de kaart te zetten bij beleidsmakers en de media. Wij zijn een kleine stichting met een compacte staf en bestuur en voor ons voortbestaan afhankelijk van donateurs.

Ter uitbreiding van de onze staf zijn we op zoek naar een:

Vrijwilliger communicatie (vanaf 6 uur per week)

Er liggen veel (commerciële) communicatiekansen om de slagkracht van Het Verdwenen Zelf verder te vergroten. Onze social media kanalen groeien snel, onze websites worden honderdduizenden keren per jaar bezocht en we zien dat psychisch geweld steeds meer (h)erkenning krijgt bij het grote publiek. Maar er is nog een wereld te winnen. In de berichtgeving over actuele thema’s zoals femicide, constateren wij bijvoorbeeld dat de link met dwingende controle onvoldoende wordt gelegd. Om onze communicatieadviseur de gelegenheid te geven deze strategische thema’s aan te pakken zoeken we een communicatievrijwilliger die het leuk vindt om mee te denken en ondersteuning te bieden bij onder andere:

 • Redigeren van teksten
 • Meebedenken, ontwerpen en plaatsen van (social media) content
 • Perscontacten onderhouden en uitbreiden
 • Ondersteunen bij de implementatie van de Engelstalige website in 2024 en de Engelse versie van het werkboek van Iris Koops
 • Het ondersteunen van de communicatieadviseur in diverse taken (als het verzorgen van beeldmateriaal, bijspringen bij ad hoc communicatieprojecten etc.)
 • Daarnaast wordt de vrijwilliger communicatie nauw betrokken bij aanstaande projecten zoals ons 10-jarig bestaan

Wat maakt werken bij het Verdwenen Zelf zo aantrekkelijk?

 • Volop ruimte voor eigen inbreng en initiatieven
 •  Meebewegen met actualiteiten
 • Gevarieerde werkzaamheden
 • Werken vanuit huis (wanneer het jou uitkomt)
 • Je levert een waardevolle bijdrage aan een organisatie met grote maatschappelijke impact
 • Begeleiding door ervaren communicatieadviseur waardoor je relevante werkervaring op doet

Voor deze functie is een vrijwilligersvergoeding  beschikbaar.

Heb je ervaring in communicatiewerk en ben je minimaal 6 uur per week beschikbaar en lijkt het je leuk om mee te bouwen aan de bekendheid en groei van een maatschappelijke organisatie die zich inzet om de vele slachtoffers van emotioneel en psychisch geweld die ons land telt te ondersteunen in hun reis naar herstel? Neem dan contact met ons op via jolanda@verdwenenzelf.org. We horen graag van je! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *