‘Alles was toen stuk’

 

Op deze pagina stond een fragment uit het boek ‘De langste adem’ van Arielle Veerman, de ex-partner van de overleden schrijver en essayist Joost Zwagerman. Veel lezers van haar boek herkenden zichzelf in haar verhaal. ‘De langste adem’ is een boek over het ontstaan van hun relatie, over onmacht en onvermogen en hoe een vechtscheiding ontstond waarbij niemand gespaard bleef.

Dit fragment was gepubliceerd met toestemming van Arielle Veerman zelf, maar haar uitgever, Prometheus, claimde het auteursrecht en wilde een vergoeding. Daarom hebben we deze tekst verwijderd.

4 gedachten aan “‘Alles was toen stuk’”

  1. Wat een bijzonder verhaal… en wat een herkenning: ‘Ik moest hem zijn en omdat ik hem niet was, deed ik het niet goed.’ Ik ook niet… Bizar!

  2. Och jeetje, wat een herkenning. Er was geen ruimte voor mij in zijn leven; ik werd geacht het smalle paadje, waarop hij wankelde, te vegen, maar zelfs dat deed ik niet goed in zijn ogen… Allemaal onder het motto ‘Jij moet mij gelukkig maken!’ En ‘Jij dwingt mij om te liegen!’

  3. Ik heb het boek gelezen ‘De langste adem’ gelezen en ik vond het een heel goed boek. Kreeg sterk de indruk dat er sprake was van een Narcistische Persoonlijkheids Stoornis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *